Võidusamba avamisele tasuks tulla jalgsi ja varakult

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba makett
Võidusamba makett Foto: Raigo Pajula

Seoses täna õhtul Vabaduse väljakul toimuva Võidusamba piduliku avamisega soovitab politsei kesklinnas liiklejatel arvestada lisanduva ajakuluga ning jalgsi liikuva eeldatavalt suure rahvahulgaga. Üritusele tulijatel tasuks kasutada ühistransporti.

«Tuleb arvestada, et tulenevalt Vabaduse väljakul pooleli olevatest ehitustöödest on tseremooniat hästi jälgida saavate inimeste hulk piiratud. Mugavaim viis üritust nautida on kindlasti televisiooni vahendusel, kuna tänasest avatseremooniast teeb Eesti Rahvusringhääling ka otseülekande,» rääkis Põhja Politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp.

Neil, kes soovivad tseremooniat kohapeale vaatama tulla, soovitab politsei varuda aega ja kannatlikkust ning arvestada pisut muutunud liikluskorraldusega. Nii üritusele tuleku kui mineku ajal on Vabaduse väljaku lähistel jalgsi liikumas eeldatavalt palju rahvast. Politsei palub jalakäijatel olla ettevaatlik ning sõidukijuhtidel tähelepanelik, et kõik ka ohutult soovitud sihtkohta jõuaks.

Lastega üritusele tulijatel tuleks olla eriti tähelepanelik, et väikesed lapsed rahvamassis kaotsi ei läheks. Kindlasti tuleks mudilastele tasku panna ka kontaktisiku telefon, et kadumise korral laps ja vanem võimalikult kiiresti taas kokku viia.

Üritusele autoga tulevatele pealtvaatajatele soovitab politsei parkimisel arvestada, et sõidukile tuleb koht leida ürituspaigast eemal - avamisürituse läheduses pole autot lihtsalt kuhugi panna. Avatseremoonia eel ja lõppedes võib Vabaduse väljaku vahetus läheduses esineda liiklusseisakuid. Tasub arvestada, et ürituselt kojuminek võtab arvestatavalt aega.

Vabaduse väljakule pääseb ligi Pärnu maantee poolsest küljest - Kunstihoone ja Jaani kiriku poolt. Samba avamise tseremoonia ajaks on Vabaduse väljak suures osas avatud, pooleliolevad ehitusobjektid piiratakse aiaga. Tseremoonia ajaks on suletud Harjumäe nõlv ja Komandandi tee. Samuti on autoliikluseks suletud sissepääs Vana-Posti ja Müürivahe tänavatele Suur-Karja tänavalt. Vabaduse väljak on osaliselt veel ehitustsoon, kuhu ohutuse tagamise tõttu minna ei tohi, seetõttu võimalused tseremoonia vaatamiseks on suhteliselt piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles