Lauri, kuuldavasti ilusaima nimega mees

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kui ma ennast kellelegi tutvustan, siis ütlen alati: Lauri, kuuldavasti kõige ilusama nimega mees,» rääkis Lauri Läänemets, kes juba teist korda korraldas nimekaimude kokkutulekut.

Lauritsapäeva ja Lauri nimepäeva puhul kogunesid sellenimelised täna Vabaduse väljakule, et süüa ühiselt nimepäevatorti, omavahel paremini tuttavaks saada ning arendada taoliste kokkusaamiste traditsiooni. Kampa lubati võtta ka Laurad ja need, kellel on Lauri perekonnanimeks.

Esimesena oli kohal Lauri Piisang, kes tähistas täna ühtlasi oma 22. sünnipäeva. Noormees leidis  ürituse reklaami Facebooki vahendusel mõned tunnid enne selle algust ning arvas, et tuleks ilmselt ka järgmisel korral. «Ma üldiselt lähen selliste ettevõtmistega üsna kergekäeliselt kaasa,» tõdes ta. Eelkõige oli Piisang oodanud lubatud korviviskevõistlust, mis aga kahjuks liiga väikese osalejate arvu tõttu ära jäi.

Järgmine Lauri sattus üritusele hoopis juhuslikumalt. Nimelt oli ta tulnud hoopis perega samal ajal toimunud Sprite Tänavakorvpalli üritust vaatama ja kuulis üllatusega oma nimekaime kokku kutsutavat.

Noorima osavõtja, kolmeaastase Laura tõi kokkusaamisele vanatädi. Võõraste onude seltskonda sattumine jäi tüdruku jaoks pisut segaseks, aga tort oli hea ja sellest talle piisas.

Üritus jäi eelmisele, 2011. aasta kokkutulekule osavõtjate arvult alla. Kui tollal kohtus kümme Laurit, siis seekord tuli kohale vaid neli. Lauri Läänemets aga lootust ei kaota. Ta on veendunud, et järjepidavus viib sihile, eriti veel, kui seltskond on õige.

Läänemets tõdes, et aega ürituse planeerimiseks jäi väheks. Nimelt on mees ka sel nädalavahetusel toimuva ERNA matka üldjuht ning Lauride kokkutuleku idee levitamiseni jõudis seetõttu alles mõne päeva eest. Vabaduse väljakule tuli Läänemets enda sõnul otse metsast. «Vahelduseks sobibki üks tort väga hästi,» arvas ta.

Kokkusaamiselt jäi kõlama optimistlik hüüdlause « Lauri massidesse!» ja lootus jõuda kunagi rahvusvahelisele tasandile. Ehkki Laurid ei teadnud, millises riigis neid kõige rohkem elab, vaadatakse lootusrikkalt näiteks Soome poole. Järgmiseks kokkutulekuks lubati esinema kutsuda peaaegu nimekaim Lauris Reiniks.

Kõigil Lauridel, kellel edaspidiste ühiste ettevõtmiste suhtes huvi tekkis, soovitab Läänemets liituda Facebooki leheküljega «Lauri».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles