Loomapatrull: masu ajal lendavad isegi hamstrid koos puuriga tänavale

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olev hamster on üles pildistatud lemmikloomapoes.
Fotol olev hamster on üles pildistatud lemmikloomapoes. Foto: Margus Ansu

Tallinna munitsipaalpolitsei loomapatrulli väitel nad lausa upuvad töösse ning praegusel masuajal visatakse aina rohkem lemmikloomi tänavale.

«Isegi hamstrid lendavad koos puuriga tänavale,» tõid loomapatrulli inspektorid Tallinna linnavalitsuse ajalehes Pealinn näite inimeste üha kasvavast hoolimatusest loomade vastu.

«Mõni päev me lausa upume töösse,» kinnitas loomapatrulli inspektor Tanya Tõnisson. «Kui me pisut vähem kui pool aastat tagasi alustasime, siis sellist asja polnud.» Inspektorite sõnul lendab tänavale üha rohkem koeri ja kasse.

Loomapatrull kirjeldas ajalehele ka juhtumeid, kus suurem koer on purenud väiksemat koera ning kus koer ründas trepikojas kassi. Väiksem koer ja kass rünnaku tagajärjel hukkusid.

Koerte ja kasside pidamise eeskiri võimaldab seda rikkuvat inimest karistada kuni 6000-kroonise trahviga ning kui eeskirja rikkumine tõi kaasa varalise kahju või inimese tervisekahjustuse, siis kuni 12 000-kroonise trahviga.

Looma hülgamine on samuti karistatav, kuid selleks tuleb munitsipaalpolitseil tuvastada koera omanik. Näiteks koer peab olema märgistatud, registreeritud ja kandma mikrokiipi ning see aitab ka omanikku tuvastada.

Loomapatrull tegeleb juhtumitega, kus koera või kassi omanik teada ning jälgib, et koerte ja kasside pidamise eeskirja täidetakse. Eeskirja rikkumistest saab teada anda telefonil 14410.

Hulkuvate loomadega tegeleb MTÜ Loomade Hoiupaik, nende telefon on 621 7746.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles