Taksojuhtide liit pöördus Mutli väljendi pärast politseisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit pöördus politseisse, leidmaks vastust, kas liit on kuritegelik organisatsioon ehk maffia, nagu korduvalt on Tallinna taksondust nimetanud abilinnapea Jaanus Mutli.

Taksojuhtide liidu juhatuse liikme Lembit Poolaku sõnul mõistetakse tänaseni termini «maffia» all sisemise hierarhiaga organiseeritud kuritegevuslike jõukude ühendust, mille tegevuseks on materiaalse kasu saamine peamiselt ebaseadusliku äriga.

«Siinkohal on vähegi kohaliku omavalitsuse probleemidega kursis olevale isikule selge, et Tallinna haldusterritooriumil ei saa aastal 2009 enam rääkida mittemingisugusest taksomaffiast,» märkis Poolak.

«Halvemal juhul saame teatud taksoteenust osutavate ettevõtjate tegusid kvalifitseerida süüteona, mille sisuks on olnud võõra vara rikkumine eesmärgiga tõrjuda konkurentsi, samuti kelmusena või halvemal juhul väljapressimisena,» lisas ta.

Poolak osutas, et juhul, kui abilinnapeal on andmeid, et Tallinna linnas tegeletakse väljapressimisega, tuleks energia suunata pigem linna ja politseiasutuste vahelise koostöö tihendamisele, mitte aga kulutada oma kallist aega taksojuhtide mustamisele.

Poolaku sõnul oleks taksojuhtide liidul hea meel, kui linnaametnikud ei tsiteeriks teatud korraldusi liigse jõulisuse ning agarusega, kuna see on paljudel juhtudel tõlgendatav Tallinna linnavalitsuse suunatud sihikindla eesmärgina manipuleerida ja ebaõigete andmete levitamisega teadlikult avalikkust eksitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles