Võidusammas saab täna veel viimast lihvi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme õhtul langeb võidusambalt kate.
Homme õhtul langeb võidusambalt kate. Foto: Peeter Langovits

Homme õhtul kell 23.00 algab pidulik tseremoonia Tallinnas, Vabaduse väljakul. Kaua oodatud ja palju poleemikat tekitanud Vabadussõja võidusammas avatakse kõigile eestimaalastele oma täies hiilguses. Täna ja homme päeval käivad veel viimased ettevalmistused.


«Ettevalmistused on läinud planeeritult. Teatus keerukus on muidugi selles, et ehitusprotsessid lõppevad ja avamistseremoonia protsessid algavad. Üleminekuperiood põhjustab rohkem tööd kui tavaliselt,» rääkis võidusamba autor Rainer Sternfeld, vahendas Reporter.ee.

«Tunded on väga ärevad. Oleme teekonna lõpul ja siiamaani on hea tunne, et teeme õiget asja,» ütles Sternfeld.

Tseremoonia lavastajaks on valitud Margus Kasterpalu.

«Selliste asjade puhul on keeruline see, et ei saa proovi teha. Kõik see plats alles sünnib ja seda kuidas liikuda saab peab ainult kõhutunde järgi aimama,» sõnas Kasterpalu.

«Mina olen etenduseks küll valmis. Muidugi kõik toimib!» ütles Kasterpalu. «Kindlad kokkulepped on sõlmitud, et ilm on hea, tehnika seekord alt ei vea, et inimesed on valmis kõiki ülesandeid täitma, mis neile on jagatud ja on olemas ka plaan B.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles