Eesti Filmimuuseumi näitus "SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filmimuuseumi näitus "SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand"
Eesti Filmimuuseumi näitus "SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand" Foto: Kultuurikava.ee

„SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand.“ on esimene nii mastaapne läbilõikenäitus Eesti filmiloost. Näitusekülastajale avaneb kodumaise filmi lugu läbi filmitootmisprotsessi heites pilgu selle põneva ning salapärase maailma telgitagustesse. Tutvustamisele tulevad nii stsenaristi, filmikunstniku, võttepaikade, heli, monteerimise, esilinastuse kui ka näitlejate valikuga seotud teemad. Sõna saavad režissöörid, kõlavad tuntud lood filmimuusikast ning näha saab tuttavaid ja vähemtuntud esemeid, fotosid ja kostüüme erinevatest linateostest.

Näituse pealkiri on inspireeritud Eesti Telefilmi 1978. aastal tehtud komöödiafilmist „Siin me oleme!“, mis kuulub Eesti filmi helgemate ning armastatud linateoste hulka. Näitusel jagub tähelepanu teistelegi legendaarsetele filmidele. Kas te teate, kus näidati Eestis esimest korda kino või millal valmis esimene eesti nukufilm? Neile ja paljudele teistele küsimustele annab näitus vastuse, kuigi samapalju kui on vastuseid, jääb õhku ka küsimusi. Kas Eesti film on omanäoline, haarav, lõbus või melanhoolne, jääb juba igaühe enda otsustada.

Näitus „SIIN ME OLEME!“ on kolinud ka Maarjamäe lossi kohvikusse, kus on oma koha leidnud nii filmitegemise inspiratsiooniteema, stsenaariumid kui ka siinse filmi kasutatuim loom, kes on seekord võtnud rahalehma kuju. Peatselt on valmimas ka näitusega kaasnev haridusprogramm.
Eesti Filmimuuseum teeb antud näituse raames koostööd Tallinna Linnateatriga. Tallinna Linnateatri etenduse „Eesti filmi laulud“ piletiga pääseb näitusele „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand.“ sooduspiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles