Kolm vihmast päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm vihmast päeva
Kolm vihmast päeva Foto: Kultuurikava.ee
Richard Greenberg


Lavastaja:

Diana Leesalu

Dramaturg:

Paavo Piik

Kunstnik:

Marion Undusk

Muusikaline kujundaja:

Veiko Tubin

Valguskujundaja:

Priidu Adlas


Osades:

Priit Pius, Maiken Schmidt, Mikk Jürjens


Esietendus: 23.02.2013 Väikeses saalis



Ühes vanas puutumatuna seisnud Manhattani korteris tuleb madratsi alt päevavalgele päevik, mis on täidetud põgusate ja võib-olla isegi kodeeritud sissekannetega 1960ndatest aastatest, mil seal elasid kaks noort arhitekti. Oma loometee alguses seisvad arhitektid veetsid päevi, üritades meeleheitlikult projekteerida oma esimest maja, teadmata sealjuures, et ülemaailmne tuntus terendab tegelikult juba silmapiiri taga. Kolmkümmend viis aastat hiljem saavad samas korteris kokku nende lapsed, et minna koos vanemate testamendi ettelugemisele ning lahendada saladus, mida näib peitvat see ebatavaliselt napisõnaline päevik.



Richard Greenberg

(sünd. 1958) on Ameerika näitekirjanik, kelle näidendid on võitnud mitmeid mainekaid auhindu. Ta on tihedalt seotud New Yorki teatritega Ensemble Studio Theatre ja South Coast Repertory, kus esietenduvad ka enamus tema uutest töödest. “Kolm vihmast päeva” valiti 1998. aastal Pulitzeri preemia nominendiks ning seda on mitmel korral lavastatud erinevate staarnäitlejate (nt. Julia Roberts, James McAvoy) osavõtul nii Broadway’l kui ka West End’il. Tegemist on näidendi esmalavastusega Eestis.




NB! Pileteid tagasi ei osteta ja ümber ei vahetata, juhul kui ei ole teatatud teisiti.
Hilinejaid saali ei lubata!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles