Õnn kaasa! / V dobrõi chas! / В добрый час!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnn kaasa! / V dobrõi chas! / В добрый час!
Õnn kaasa! / V dobrõi chas! / В добрый час! Foto: Kultuurikava.ee

Tragifarss



Viktor Rozov
Lavastaja Ivan Strelkin (Peterburi)
Kunstnik Jekaterina Malinina (Moskva)


Etendustel on sünkroontõlge eesti keelde.


Etenduse kestus: 1 h 40 min


Alla 16-a. mittesoovitatav



Rohkem kui poole sajandi eest kirja pandud Viktor Rozovi näidendi „Õnn kaasa“ lavastab Vene Teatris noor Peterburi lavastaja Ivan Strelkin. Tema jaoks on 50-ndate lõpu ja 60-ndate alguse „sula“ piisavalt kauge ajalooline minevik, et käsitleda seda 25-aastaselt kunstilise võtte, mitte reaalse retrospektiivi võtmes.



„Näidendi ajastu on minu jaoks pigem tõuge fantaasialennuks, see on kest, mis ümbritseb tänapäevaseid mõtteid. Shakespeare’i lavastamisel ei mõtle keegi ajaloolise reaalsuse peale (ja ka Shakespeare ise, nagu teada, kirjutas ajastutest, millest ta midagi ei teadnud), aga laval liigub ikkagi „kuningas“ Lear ja nii edasi. Nõukogude näitekirjandus on minu jaoks kõigest teatud märgisüsteem, teatud teatrireaalsus, mille kattevarjus me jutustame meile tuttavaid lugusid,“ räägib Peterburi Teatriakadeemia vilistlane (2010) Srelkin, Peterburi Ülikooli näitekunstiteaduskonna ja rahvusvahelise teatrikeskuse Legkije Ljudi“ õppejõud ning „Masterskaja“ teatri näitleja, kes on huvitavaid tükke lavale toonud erinevates Vene linnades. „Muidugi on mitmed etenduse stseenid lahendatud 60-ndate aastate stiilis - kostüümid, osaliselt muusikaline kujundus. Aga  ma vaatan, tahan ma seda või ei taha, seda ajastut väljastpoolt, pealekauba võimaluste piires erapooletult. Minu jaoks tähistab see maailma, mille raames jutustatakse asjadest, mis mulle korda lähevad.“



Etenduse põhiteema on õpilased ja õpetajad; õpilaste vastuhakk õpetajale ja selle vastuhaku tagajärjed. Õpilane on alati kaitsetu, sest tal pole toetuda millelegi peale õpetaja sõnade ja enda praktikas järgi proovimata häguste aimduste. Aga õpetajad on samuti inimesed, ka nemad eksivad ja võivad olla pimedusega löödud.  Kui lapsed kasvavad suureks, tahavad nad minna oma rada, neile tundub, et õpetajate juhtimisel ei jõua nad kuhugi…



Osatäitjad:

Sergei Tšerkassov - Pjotr Ivanovitš Averin


Jelena Tarassenko - Anastassia Jefremovna Averina


Larissa Savankova - Anastassia Jefremovna Averina


Dmitri Kosjakov - Arkadi


Alina Karmazina - Maša


Juri Žilin - Nikolai Afanasjevitš Rozvalov



Etenduses osalevad Vene Teatri stuudio õpilased:

German Klaad - Andrei


Vjatšeslav Leontjev - Aleksei


Karina Schmerling - Galja


Martin Zinevitš - Vadim



Esietendus Vene Teatri väiksel laval 19. aprillil 2013

Meediakajastus: 

Boris Tuhh - Бунт в аквариуме



===========


Sooduspiletid: pensionärile, õpilasele, ISIC / ITIC kaardi omanikule, liikumispuudega inimesele koos saatjaga. Palun esitage soodustust tõendav dokument teatrisaali sisenemisel.


Vene Teatri Sõbrakaart - erihind kuni kahe pileti ostuks ühele etendusele kaardi esitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles