Savoy ball (P. Abrahàmi operett)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

SAVOY BALL


Pál Ábrahámi operett kolmes vaatuses


Alfred Grünwaldi ja Fritz Löhner-Beda libreto


Maailmaesietendus 23. detsembril 1932 (Berliini Großes Schauspielhaus)



Esietendus Rahvusooper Estonias 15. jaanuaril 2014



Lavastaja ja kunstnik: Mart Sander



Pál Ábrahámi operett peegeldab 1930ndate aastate hedonistlikku atmosfääri ja on särav revüü armastusest, pikantsest võrgutamiskunstist ja svingimuusikast.



Lavastaja Mart Sander: „„Savoy ball“ ei ole minu jaoks pelgalt lavastus, vaid nii mõneski mõttes lausa elu. See oli minu esimene etendus Estonia teatris – olin just saanud 18 aastat vanaks ning alustanud tööd kooris. Olin mõned aastad varem esietendust ise ka näinud, veelgi enam – juba oli alanud minu tänaseni kestev armastus 30. aastate muusika vastu ning teadsin mitut laulu sellest operetist. Olin mõnevõrra pettunud, et muusika ei kõlanud samamoodi, nagu vanadel plaatidel. Mõtlesin ise laval olles mitmel puhul, kuidas oleks võimalik seda etendust stiilsemaks muuta, et see annaks edasi 30. aastate hõngu ja atmosfääri. Kakskümmend viis aastat hiljem on see võimalus teoks saanud. Võin ellu viia ühe oma unistustest – luua reaalajas suur 1930. aastate Hollywoodi muusikafilm.“



16.01.2014 etendusele eelneb infotund asjatundjatega, Sinises saalis algusega 18.00. Infotund on tasuta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles