Kadrioru tramm hakkab juulist sõitma säästugraafiku järgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramme hakatakse kütma, kui temperatuur nulli langeb.
Tramme hakatakse kütma, kui temperatuur nulli langeb. Foto: Peeter Langovits

Alates 1. juulist hakkab tramm nr 3 sõitma vaid tööpäevadel mõni tund hommikul ja mõni tund pärastlõunal.


Tondi lõpp-peatusest väljub esimene tramm kell 6.10 ja seejärel väljuvad trammid sealt 10-15 minutilise intervalliga kuni kella 9.20ni. Pärast seda tuleb trammiliiklusesse viietunnine paus ning järgmine tramm nr 3 läheb liinile alles kell 14.20.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul kehtib niisugune graafik esialgu vaid suvekuudel ning augusti lõpus vaadatakse 3. liini trammi graafik uuesti üle ning muudetakse vajadusel taas tihedamaks.

Varasematel aastatel pole trammiliiklus isegi suvekuudel nii hõredaks muutunud. «Katkestatud päevaga graafik,» ütleb Harjo selle kohta. «Praegu sõitjate arvud näitavad, et trammide veomahtu jätkub ja tõesti keset päeva ei ole nii tihedat trammide liikumist vaja,» lisas transpordiameti juht.

Sõitjate arvu vähenemise võib tema arvates vähemalt osaliselt kirjutada majandussurutise arvele. «Tundub jah, et kui inimestel ikka veel vähegi tööd oli, siis oli sõitjaid ka rohkem. Aga praegu vist viiakse kõik kulud miinimumini ja sealhulgas ka sõidukulud,» ütles Harjo.

Teistel trammiliinidel pole Harjo sõnul «katkestatud päevaga graafikut» karta. «Kui me vaatame seda rahvamassi, kes Lasnamäe ja Kopli suunalt linna linnast välja liigub, siis seal pole küll mõtet midagi hõrendama hakata,» kinnitas ta.

Ka 3. liini trammi graafik ei jää igaveseks nii hõredaks. «Täna me räägime sõidumahtude vähendamise vajadusest, aga võibolla peame homme või ülehomme hoopis mahtude suurendamisest rääkima hakkama. Kui sõitjaid tuleb juurde, siis me peame vastavad sõidumahud tagama ja seda me ka teeme,» lubas Harjo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles