Tallinn asutas kalmistute registri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urnimüür Metsakalmistul.
Urnimüür Metsakalmistul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linnavolikogu võttis tänasel istungil vastu otsuse asutada Tallinna kalmistute register.


Kalmistute registri eesmärgiks on linna omandis olevate kalmistute, hauaplatside ja kolumbaariumite ning kalmistutel asuvate kultuuriväärtuste, maetute ja matmiskohtade kasutajate andmete kogumine, haldamine ja analüüsimine, vahendas Raepress.

Loodav register ja digitaalsete kalmistukaartide kasutusele võtmine aitab korrastada linna kalmistute haldamist ja lihtsustab kalmistutöötajate igapäevast tööd. Register võimaldab saada ülevaadet matmiskohtade kasutamise ja hooldamise, taaskasutusele andmisega seotud protseduuride ja kalmistutel olevate vabade matmiskohtade kohta. Register valmib 2009. aasta lõpuks.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu kaasajastamise eesmärgil uuendada kalmistute kasutamise eeskirja. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul kehtestati Tallinna kalmistute kasutamise eeskiri ja Tallinna Metsakalmistu kasutamise eeskiri viisteist aastat tagasi. «Selle aja jooksul on toimunud muudatused Eesti õigusruumis, neist üheks tähtsamaks on võlaõigusseaduse jõustumine, muutunud on ka näiteks muinsuskaitse regulatsioon,» põhjendas Boroditš. Tallinna kalmistute kasutamise uus eeskiri hakkab kehtima 1. jaanuarist 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles