Sõpruse kino esine avatakse uuel nädalal

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi on ehituskatete asemel näha purskkaevu ja pinke
Peagi on ehituskatete asemel näha purskkaevu ja pinke Foto: Jelena Rudi

Päev pärast jaanipäeva avatakse kino Sõprus esine ala koos purskkaevuga, mille põhiline kujunduselement on stiliseeritud rukkilill.

Ehitustööde käigus rekonstrueeriti kogu kinoesine plats ja rajati purskkaev ning paigaldati tänapäevastele normidele vastav tänavavalgustuse toiteliin. Samuti uuendati kino hoonega külgnevad kõnniteekatendid, rääkis abilinnapea Deniss Boroditš.

Purskkaevu jaoks valiti rukkilille motiiv teiste variantide seast välja, kuna seda motiivi kohtab ka kinohoone fassaadil olevatel ornamentidel. 

Purskkaevu ümbrus on kaetud heledamas ja tumedamas toonis malemustris laotud suurte graniitplaatidega. Platsil on ka metallist istepingid ja prügikastid.

Rukkilille purskkaevu ja kogu Sõpruse kino esise skvääri projekt valmis arhitektuuribüroos Järve & Tuulik OÜ. Projekteerimise käigus tegi ehitusplatsil arheoloogilisi eeluuringuid OÜ Arheograator. Ehitustööd viis läbi Tallinna Teede AS. Ehituse maksumuseks kujunes 3,8 miljonit krooni.

Koos maikuus avatud Nõmme turu purskkaevuga ja järgmisel nädalal avatava Rukkilille purskkaevuga on Tallinnas 34 purskkaevu. 21. juulil avatakse veel kaks purskkaevu Kalamaja kalmistupargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles