Mupo ähvardab niitmata krundi eest 6000-kroonise trahviga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) tuletab pealinlastele meelde, et krundiomanikud peavad oma kinnistul tegema umbrohutõrjet ja niitma muru ning heakorratööde tegemata jätmine võib tuua kuni 6000-kroonise trahvi.

Tallinna linna heakorra eeskirja kohaselt peavad kinnistu ja ehitise omanikud tegema umbrohutõrjet, niitma muru ja rohu, pügama heki ning korraldama väljapoole kinnistu piire kasvavate ning liiklemist häirivate ja ohustavate põõsaste ja puuokste kärpimise, teatas mupo.

«Selline kohustus lasub kõigil kinnistuomanikel, nii eramajade omanikel kui ka kõigil teistel füüsilistel ja juriidilistele isikutel, sealhulgas asutustel, ettevõtetel ja korteriühistutel, kellele territoorium kuulub,» märkis mupo juhataja Kaimo Järvik. «Haljastuse korrastustööde teostamisel tuleb pidada silmas, et jäätmete ja kulu põletamine on Tallinnas keelatud.»

Munitsipaalpolitsei teatel võib heakorra eeskirja nõuete rikkumise eest karistada kuni 6000-kroonise rahatrahviga. Firmat võib seejuures karistada rahatrahviga kuni 20 000 krooni.

«Kui te märkate heakorra nõuete rikkumisi, siis palume sellest teada anda munitsipaalpolitsei ameti korrapidaja numbril 14410, oma piirkonna tugipunkti menetlejale või saata teade e-posti aadressile munitsipaalpolitsei@tallinnlv.ee,» märkis amet.

Mupo peaspetsialist Irina Eha märkis vastuseks Postimees.ee küsimusele, et kui kõrge peab olema trahvi vääriv niitmata muru, et «tegemist on määratlemata õigusmõistega ning selle mõiste sisustab õigusakti rakendaja.»

«Antud juhul siis meie ameti menetleja,» lisas ta. «Tegemist on fakti küsimusega ja iga keskmine inimene saab aru, milline on hooldamata kinnistu. Kinnistu väljanägemine peab olema esteetiline, näiteks kui murust on saanud hein, siis ilmelt ei ole tegemist hooldatud kinnistuga.»

Eha tõi välja ka selle, et tulenevalt linna heakorra eeskirjast, peab kinnistu omanik hoidma korras oma kinnistu ja kinnistu piirdeaia ning teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal ehk ka kinnistu aiatagune ala peab olema hooldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles