Taksojuhid kaebasid linna jälle kohtusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod peatuses.
Taksod peatuses. Foto: Urmas Luik

Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak vaidlustas täna halduskohtus linnavalitsuse korralduse vanalinnas asuvate taksopeatuste rendikonkursi korraldamise kohta.


Poolak leidis, et korraldus on õigusvastane ning rikub taksojuhtide õigusi. «Lisaks sellele, et vaidlustatud korraldus on vastuolus põhiseadusest allpool seisvate õigusaktidega, piirab see põhiseaduses sätestatud ettevõtlusvabadust ning riivab võrdsusõigust,» põhjendas Poolak oma kaebust.

Vaidlustatud korraldus oli linnavalitsuse teine katse anda kesklinna kaks magusaimat taksopeatust mõnele taksofirmale rendile. Esimese rendikonkursi kaebas taksojuhtide liit kohtusse ning saavutas halduskohtus võidu. Abilinnapea Jaanus Mutli ütles tookord, et linn ei hakka edasise kohtuskäimisega aega raiskama, vaid korraldab uue rendikonkursi.

Konkursi põhinõuded on Mutli sõnul samad, mis eelmiselgi korral, kuid nüüd on motiveeringut täiustatud, et poleks võimalik enam sõnasabast kinni võtta. Samuti on tingimustesse lisatud punkt, et sõidu alustamise tasu ei tohi olla suurem kui 45 krooni.

«Me loodame, et jõuame selle konkursiga seekord lõpuni, kuigi ma ei välista, et ka seekord võib keegi seda vaidlustama hakata. Aga ma olen optimist ja linn kavatseb selle asjaga lõpuni minna ja mitte alluda taksomaffia survele,» ütles Mutli mai lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles