Täna Tallinnas: Birgitta festival ja «Patareiv»

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused päev enne Birgitta festivali.
Ettevalmistused päev enne Birgitta festivali. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna algab Pirita kloostri varemetes Birgitta festival. Festivali kava toob publikuni nii Euroopa juhtivate ooperimajade projektid kui ka omaproduktsioonid kogu perele.

Festivali raames saab täna kell 19 näha Euroopa tuntuimal lool põhinevat ooperit «Faust», mis on täis sügavat filosoofiat, haaravat tegevust ja ooperimaailma kaunemaid meloodiaid. Ooperi puhul on oluline väärtuslik kirjanduslik alus ning samuti tegelaskuju hinge tagamaade avamine multimeedia vahendusel.

Lisaks on pakutakse festivali raames külalistele enne etendust suurepärast a la carte menüüd festivali suveterrassil. Kvaliteetroogasid pakub Eesti parimate toitlustuskohtade hulka kuuluv restoran Ribe. Menüüpaketi hind on 35 eurot, mille sees on kolmekäiguline õhtusöök, mis koosneb eelroast, pearoast ja magustoidust. Menüü saab valida suveterrassil kohapeal. Kohtade arv suveterrassil on piiratud.

Kell 20 algab Patarei merekindluse territooriumil elektroonilise tantsumuusika festival «Patareiv», mis toimub juba viiendat korda. Festivali puhuks rivistuvad üles esinejad nagu Briti brakebeat'i fenomen Shut Up & Dance, Mixmaster Morris, Jeroen Search, Anthony Naples, Bo Misfit, Dan Bodan, Bakey USTL, Adubtorbl, Rhythymdoctor, Sequoia 7 jpt.

Clazzis saab aga kell 22 nautida duot nimega The Stomp Brothers, kes kogus aastaid tagasi tuntust oma veidra välimuse ja energiliste ja lärmakate disco, souli ja funk settidega. 9. augustil on nad taas laval ja nendega löövad kaasa ka Anna-Liisa Supp ja Caspar Salo.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles