Rattafestival toob taas jalgratturid Toompeale

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Rattafestival

Kahepäevane, 24-25. augustini kestev Fakto Auto Tallinna Rattafestivali trass hõlmab taas ka Tallinna vanalinna.

1,6 kilomeetri pikkuse Fakto Auto Tallinna Kriteeriumi start antakse Vabaduse väljakult ning seejärel suunduvad ratturid mööda Harju, Rüütli ja Rataskaevu tänavat ning Pikka jalga Toompeale. Mööda Toompea tänavat laskutakse Kaarli puiesteele, mida mööda liigutakse tagasi stardi- ja finišipaika.

Esmaspäeval kohtusid omavahel ka Tallinna Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann, Tallinna Transpordiameti liikluskorraldusosakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ning Fakto Auto Tallinna Rattafestivali peakorraldaja Mihkel Reile, et üheskoos vaadata üle võistlustrassidele jäävad problemaatilised kohad.
Kuigi praegu käivad Tallinna vanalinnas Harju tänava rekonstrueerimistööd, mis Harju ja Rüütli tänava nurgal puudutavad ka Fakto Auto Tallinna Kriteeriumi rada, siis 24. augustil toimuva võistluse ajaks saab nimetatud ristmik uue teekatte.

Ehitusplaanide kohaselt saavad ratturid ka päev hiljem toimuval Fakto Auto Tallinna Rahvasõidul läbida ehitusjärgus oleva Tartu maantee ja Vana-Tartu maantee ristmiku juba üle uue asfaldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles