Kruiisireisijate hordid seilavad Tallinna

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksklusiivset ja kallimat kruiisikogemust pakkuv alus Seabourn Pride.
Eksklusiivset ja kallimat kruiisikogemust pakkuv alus Seabourn Pride. Foto: AS Tallinna Sadam

Suurima panuse Tallinna Sadama läbi aegade rekordilisele reisijatearvule andsid juulis kruiisireisijad, keda saabus 88 laeval Tallinnasse ja Saaremaale kokku 144 877 ehk mullusest ligi 31 000 rohkem.

Tallinna sadamasse jõudis täna teiste kruiisilaevade kõrval ka väiksem, ent eksklusiivset ja kallimat kruiisikogemust pakkuv alus Seabourn Pride. Vastukaaluks tuhandeid reisihimulisi mahutavatele alustele võtab 133,4 meetri pikkune Seabourn Pride peale vaid kuni 208 reisijat, meeskonnaliikmeid on laeval pea samapalju ehk 164.

Tallinna Sadama sadamaid läbis juulis läbi aegade rekordilised 1 169 257 reisijat ehk mullu samast kuust 2,7 protsenti enam. Kui põhisuunal ehk Tallinna-Helsingi liinil oli reisijatearv eelmise aasta juuli näitajatega samal tasemel, siis ligi 30-protsendilise kasvu tegid kruiisireisijad, keda oli juulis kokku 144 877.
 
Tallinna-Helsingi liinil sõitis juulis 895 977 inimest, mis on mulluste näitajatega samal tasemel mullusega. Tallinna-Stockholmi liinil reisis juulis mullusega võrreldes vähem rahvast. Mullu sama ajaga võrreldes tuli veidi enam rahvast Tallinna laevaga ka Peterburist – sel liinil reisis tänavu juulis 19 537 inimest.

 Tänavu augustis külastab Tallinna Sadama sadamaid kavakohaselt 72 kruiisilaeva 120 000 reisijaga pardal. Aastaseks prognoositud kruiisikülastajate koguarv on 485 000, võrreldes mulluse 440 000 inimesega.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles