Kivimäe sauna ostja hoone arhitektuuri muuta ei plaani

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimäe saun.
Kivimäe saun. Foto: Tallinna linnavalitsus

Avalikule kirjalikule enampakkumisele pandud, nüüdseks tegevuse lõpetanud Kivimäe sauna järgi tuntud Sihi tn 122 // Voolu tn 15 kinnistu ostab OÜ Domus Kinnisvara.

Kinnistu pindala on 3052 m2 ning maakasutuse sihtotstarve ärimaa. Kinnistu lähedusse jääb Kivimäe raudteejaam ja Sanatooriumi park. Lähiümbrus on hoonestatud valdavalt üksikeramutega ja üksikute haiglahoonetega. Korduvalt edutult enampakkumisel olnud kinnistu müüakse ainsana ostupakkumise teinud uuele omanikule alghinnaga, 345 000 eurot.

Kinnistul asub 1959. aastal saunahoonena kasutusele võetud, klombitud paekivist, osaliselt tellistest, krohvitud ja osaliselt värvitud välisseintega kahe põhikorruse, pööningu- ning tehnilise keldrikorrusega ehitis ehitusaluse pindalaga 803 m².

Domus Kinnisvara arendusdirektor Ingvar Allekand ütles, et firma alles teeb plaane, mis hoonesse tuleb. «Arhitektuuriliselt jääb oone jääb valdavalt samasuguseks, tõenäoliselt saavad seal olema eluruumid ja teeninduspinnad,» kergitas Allekand tulevikuplaanidelt katet.

Sihi tn 122 // Voolu tn 15 kinnistu müügist saadava tulu suunab Tallinn sihtotstarbeliselt Nõmme linnaossa Valdeku tn 13 kinnistule sauna ja spordikeskuse ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles