Galerii: Adamson-Ericu muuseumis saab näha noore briti kunstniku töid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul avati Adamson-Ericu muuseumi sisehoovis noore briti kunstniku Jessie Churchilli näitus «Slot» («Ava»). Näitusel välja pandud maalidest moodustuvad dünaamilised abstraktsed skulptuurid, mis reageerivad ümbrusele. Teosed on inspireeritud muuseumi sisehoovi akende peegeldustest.

Hetkel Londonis Central Saint Martins College of Art and Designis skulptuuri erialal õppiv noor kunstnik Jessie Churchill oli kevadsemestril Eesti Kunstiakadeemia installatsiooni- ja skulptuuriosakonnas vahetusõpilane. Käesoleva aasta juunis Vaal Galeriis toimunud Noore Skulptori preemianäitusel pälvis just tema Adamson-Ericu muuseumi eriauhinna.

Jessie Churchilli tööd tegelevad tasapinnalise maali ja kolmemõõtmelise konstruktsiooni analüüsiga. Noore kunstniku maastikuobjekte saab näha sel suvel ka Tallinnas Tornide Väljakul, hiljuti eksponeeriti Jessie töid Campbell Worksis Londonis.

Alates 2012. aastast on Adamson-Ericu muuseum premeerinud üht Eesti Kunstiakadeemia lõpetajatest oma sisehoovi näitusepinnaga südalinnas. Eelmisel aastal pälvis selle võimaluse skulptor Eva Järv.

Näitus jääb avatuks 1. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles