Täna Tallinnas: Väelaulude kontsert ja film 22 režissööriga

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopneri maja
Hopneri maja Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna, 7.augustil külastab Tallinna maailmakuulus väe- ja südamelaulude artist Kevin James Carroll, kes on Eestis juba kolmandat korda.

See on kontsert, mille muusika jõud võib kogu saali tantsima ja laulma panna. Kartmiseks pole siiski põhjust, sest kedagi laulma ei sunnita, igaühel on oma vaba tahe olla kaaslooja või lihtsalt muusika nautija.

Austraaliast pärit Kevin James Carroll on imeline näide südamlikkusest ja alandlikkusest ning seda väljendavast muusikast. Praktiseerides bhakti joogat, mis on armastuse- ja südamejooga, juhendab ta 1990. aastast alates joogafestivalidel ja stuudiotes lauluringe ja töötubasid üle maailma.

Põimides iidsed mantrad oma palvete ja südamehelidega kooskõlas võnkuma, nopib Kevin üles mõjutused traditsioonilise india kirtani, keldi ja sufi meloodiatest ning ühendab need lääne folkmuusika ning maailma rütmide ja instrumentidega.

Carrolli laulud on ühtaegu lihtsad ja hästi sügavad ning universaalsele tõele ja südamele pühendunud. Igas laulus on ruumi vabadusele.

Kontsert algab Hopneri majas kell 19.

Katusekinos saab näha filmi 22 režissööriga

«Pariis, ma armastan sind/Paris, I Love You» on unikaalne filmiprojekt, milles osales 22 tuntud filmitegijat ning oli 2006. aasta Cannes´i filmifestivali üks tõmbenumbreid juba enne esilinastust.

Iga režissöör sai ülesandeks teha Pariisis kahe ööpäeva jooksul 5-minutiline lühifilm, mis näitaks metropoli linnaosade eripära läbi suuremate ja väiksemate armulugude. Filmi tegemisel peeti oluliseks seda, kuidas tajuvad Pariisi välismaalastest filmilavastajad, kes oskavad linnas näha ja üles leida miskit, mida põlislinlased iial ei oskaks. Iga minutiga saab vaataja justkui üheks selle imekauni linnaga.

Romantikat ja suuri tundeid jagavad vaatajatele filmistaarid nagu Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Natalie Portman, Willem Dafoe, Marianne Faithfull, Steve Buscemi jpt.

Režissööridest osalesid näiteks Gus Van Sant, Ethan ja Joel Coen, Olivier Assayas,  Alfonso Cuarón, Tom Tykwer jpt.

Film algab Viru Keskuse katuseterrassil kell 22.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles