Taasiseseisvumispäeval toimub Tallinna laulupäev

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Peeter Langovits / Postimees

20. augustil kell 15 toimub Kadriorus esmakordselt Tallinna laulupäev, kus astub üles tuhatkond lauljat ja pillimeest.

«Taasiseseisvumispäev on oluline püha, mis tuletab taaskord meelde vabaduse olulisust ja hinda, mida eri põlvkonnad on selle eest pidanud maksma. Lauluga teeme neile kõigile kummarduse,» ütles Tallinna Kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härm.

Kontserdi kunstilise juhi Aarne Saluveeri sõnul  on laulupäeva algatamine hea tegu, sest muusika on Eestile rohkem kui vaid üks kunstiliik. «Seda tänu ajaloolistele arengutele, mis on meid kujundanud kogukonnaks, kes juba enam kui sajandi on oma iseolemist ja põlvkondade ühtekuuluvust kinnitanud laulupidude kaudu,» märkis Saluveer.

Laulupäeval esitatakse erinevas stiilis laule, esinejad on nii koolilapsed kui professionaalid. Kõlavad paljud armastatud laulud nagu «Ärkamise aeg», «Isamaa ilu hoieldes», «Sind surmani», «Kodumaa», «Tuulevaiksel ööl», «Mis maa see on». Mõned laulud on ka järgmise aasta laulupeo repertuaarist, mida publik pole veel kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles