Palavad päevad pole Tallinna kiirabile seni oluliselt lisatööd toonud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi.
Tallinna kiirabi. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul pole tänavune suvesoe palavusest tingitud väljakutseid märkimisväärselt toonud, samas manitseb Adlas eelkõige eakaid inimesi lähipäevade kuumade ilmadega ettevaatusele.

Kuigi ilmateenistus lubab nädala teiseks pooleks üle 30 soojakraadi, siis Adlase sõnul saab Eesti inimene sellise kuumusega üldjuhul hakkama.

«Oluline on kuumal ajal hoiduda keskpäeval pikaajalisest viibimisest päikese käes ning kui see pole võimalik, siis kanda kindlasti päikese eest kaitsvaid riideid ja peakatteid. Vedeliku kaotuse vältimiseks tuleb juua sageli ja tavapärasest rohkem,» rääkis Adlas BNSile.

Tema sõnul tuleks kuumuse ajal kindlasti jälgida rannas viibivaid väikseid lapsi, et nad saaksid vahepeal siseruumidesse puhkama minna. Samuti soovitavad meedikud eakatel inimestel kuumadel suvepäevadel oma tervist hoolikalt jälgida.

Kiirabiarstide kinnitusel peaksid ettevaatlikud olema kroonilisi haigusi põdevad inimesed. Palavus ohustab kõige rohkem südame- ja veresoonkonna haigusi põdevaid inimesi, kellel soovitatakse kõik vajalikud asjatoimetused hommikupoolikul ära teha. Päeva kõige kuumemal ajal on soovitatav viibida siseruumides ning tähelepanelikud peaksid olema ka kuumuse käes füüsiliselt pingutavat tööd tegevad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles