Suvesiht Kaberneeme: täiuslik puhkus pealinna külje all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleks, et täiuslikult puhata, on Tallinnast 40 kilomeetri kaugusel asuvas Kaberneemes kõik võimalused loodud: Eesti parimate hulka jõudnud OKO restoran garanteerib toiduelamuse, Kaberneeme Puhkemajas saab aga võtta mõistliku hinnaga kõigi mugavustega toa, kust väike jalgtee viib otse sooja mereranda.

Päike sunnib neid puhkavaid eestimaalasi, kel oma suvemaja varnast võtta pole, autosse ning mõne tunnustatud kuurorti poole vurama. Pärast paaritunnist autos loksumist ollakse kohal, ja selgub mis: rannas pole tuhandete paljaste ja higiste kehade vahel  isegi niipalju ruumi, et lina maha panna, hingehinda maksvat koteltti tuleb restoranis oodata päev läbi ning magada saab heal juhul sugulaste kuuris, sest kõik muud majutuskohad on kuni aastani X välja müüdud.

Ometi leidub ka pealinna külje all, vaevalt paarikümneminutilise sõidu kaugusel täiesti ideaalne puhkusekoht. Kaberneemest, sellest kunagisest väikesest ja vaiksest kalurikülast on saanud näiteks siin ideaalilähedast suve nautivate kuulsuste lemmikpaik, sest just sinna on on oma suvemajad rajanud supermodell Carmen Kass, meelelahutusärimees Peeter Rebane jt.

Gurmaanide sihtkohaks on Kaberneeme kujunenud just pärast OKO nimelise söögikoha avamist – Eesti restoranide tippkolmikusse jõudnud OKO klientide tuubil täis parkla meenutab kuumadel ja kaunistel suveõhtutel filmi «Keskea rõõmud» finaali Lõuna-Eesti imearsti juures. Pole ka ime, et Soomest ja Saarest siia kokku sõidetakse: peakokk Joonas Koppeli juhendamisel valmistatud road pakuvad mitte ainult maitse- vaid ka visuaalset elamust. Tõsi, hinnad on kaunis krõbedad, kuid kahju kulutatud rahast pole pärast kindlasti. Sumedatel suveõhtutel pakub OKO ka muusikat - viimati andis aktustilise kontserdi mererannas Ott Lepland.

Peaaegu kõik OKO toidud on lihtsad, ent serveering, põnevad kooslused ja ürtidest lisandid sätivad paika nüansi, mis külastaja tunnustavalt mõmisema võtab: suitsuvutt  rukkileival (9.50 eurot), krõbedad sprotid kurgikastmega (6.50 eurot), äkiline lõhepurk soolalõhe, ingveri, punane redise, meekastme ja köögiviljadega (10.50 eurot) ning surf&turf ehk veiserostbiif mereandidega (12.50 eurot).

Lisaks muidugi veel hunnitu vaade merele, sadamale ja päikeseloojangule, kaaslaseks Itaalia Cantina di Custoza, Friuli Pinot Grigio 2012 (4.90 eurot klaas) ning samuti Itaalia prosecco Veneto Frizzante Maschio (3.90 eurot klaas).

Pearoad sättisid taseme oodatult kõrgele, täiuslik lambafilee orsotto, peedi ja kitsejuustupadjal (18.50 eurot) ning suussulav grillitud seakael salati ja praetud värske kartuliga  (12.90 eurot). Suurimaks üllatuseks kujunes aga friteeritud pehmekoorkrabi avokaadokreemi ja spinati-ürdisalatiga (16.50 eurot), mille maitsekooslus sobis kui valatult ning vähiliste hulka kuuluval pehmekoorkrabil puudus aga tavaliselt sarnaste vee-elukate söömisel häiriv koorik.

Magustoitude ekstraklassi kuuluvad kahtlemata OKO triibukook (juustukook) marjade ja oblikajäätisega (4.90 eurot), tõeliselt luksuslik ja tummine šokopott ehk šokolaadi mousse kirssidega. Firmajäätiste ja sorbeede valik ning rabarber koos maasikate, kuusevõrsekreemi, raudürdijäätisega sobivad ennekõike lahjema magusa eelistajatele. Mõistagi sobib magustoidu juurde dessertvein, seekord Põltsamaa Kuldne (50 cl 2.90 eurot).

Autorooli pärast taolist pidusööki mõistagi enam ei istu, mistap tasub sammud seada majutuskoha poole – lisaks sealsamas sadamas asuvatele tubadele pakub väga head ja taskukohast ööbimisvõimalust Kaberneeme Puhkemaja, kus suur, neljale inimesele mõeldud kõigi mugavustega (kaasa arvatud köök ja vannituba) tuba üheks ööks maksab kahele kõigest 40 eurot. Väiksem, kahene tuba maksab kõigest 25 eurot, võimaldab aga hommikukohvi nautida oma isiklikul pisikesel terrassil ning kuna majaperemees on veiniasjatundja ning –gurmaan, tasub talt paluda ka soovitusi veinide valikul.

Hommikusuplusele merre viib pisike jalgrada ning jalutuskäigul või napsata teeäärsest põõsast vaarikaid – mida muud veel tahtagi ühelt täiuslikult puhkuselt! Ah jaa, päike paistis ka kogu aeg ja merevesi oli vähemalt 23 kraadi soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles