Plate torn vanalinnas ootab sobivad üürilisi

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maki nimeline üritus, moegalerii avamine, MARIANA KOLESNIK + KIRILL SAFONOV, Plate tornis Labolatooriumi tn. 29. 
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
Maki nimeline üritus, moegalerii avamine, MARIANA KOLESNIK + KIRILL SAFONOV, Plate tornis Labolatooriumi tn. 29. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna Kultuuriväärtuste Amet soovib Plate torni vanalinna ajaloolisesse keskkonda sobiva  tegevuse korraldamiseks üürile anda.

Tallinna linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt antakse aadressil Laboratooriumi tn 29 asuv linnamüüritorn üldpinnaga 78 m² üürile läbirääkimistega pakkumise teel kümneks aastaks.

Ruumide kasutusotstarve on vanalinna ajaloolisesse keskkonda sobiv tegevus, mis arvestab nii kohalike elanike kui ka külastajate vajadustega, rikastab ja vääristab keskkonda ning tõstab esile ajaloolisi ruume.

Üüri alghind on 1,68 eurot/m² (131,04 eurot) kuus; üürnik tasub lisaks äriruumi üürile kõik äriruumide kasutamisega seotud kõrvalkulud (sh hooldus- ja halduskulud), maksud ja koormised ning üürileandja ei hüvita üürniku poolt hoone ja selles asuvate äriruumide parendusteks ning investeeringuteks tehtud kulutusi. Ühtlasi peab üürnik korraldama omavahendite arvelt Plate torni remont- ja restaureerimistööd ning äriruumide hooldamise, tagama ümbruse heakorra ja sõlmima lepingud kommunaalteenuste osutajatega ning tagama Plate torni avaliku kasutamise.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti valitsemisel ja bilansis olev, aadressil Laboratooriumi tn 29 asuv Plate torn on hetkel kasutamiskõlbulik vaid osaliselt, üürilevõtjal tuleb paigaldada piksekaitse, puitpõrandad, vahelaed ja puuduvad avatäited, restaureerida sisetrepid, teostada elektritööd, ehitada WC ning teha viimistlustööd.

Pakkumise võitja selgitatakse välja hindamise teel, arvestades lisaks üüri suurusele äriruumide kasutamisega seotud ideekava ja kasutusotstarbe sobivust vanalinna ajaloolisse keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles