Peetri aleviku elanik avas virtuaalse pääsu Ülemiste järve äärde

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ülemiste järvele veepuhastusjaama katuselt.
Vaade Ülemiste järvele veepuhastusjaama katuselt. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ülemiste järve avamise eest võitlev Peetri aleviku elanik, reformierakondlane Tõnis Kõiv avas oma blogis virtuaaltuuri Ülemiste järve äärde. Tänasest on võimalik arvutiekraani tagant lahkumata jalutada Ülemiste järve kaldal asuval teel, vaadata ringi ja nautida lummavaid vaateid.

 «Idee Ülemiste järv avalikkuse jaoks osaliselt avada hakkas idanema 2009. aastal, kui naabrimees kutsus järve kaldal asuvale teele jalgrattaga sõitma,» ütles Tõnis Kõiv.  «Emotsioon järve kaldal liikumisest oli nii võimas, et hakkasin tasapisi uurima, miks järv nii suletud on ja kas seda saaks muuta?»

Kõivu sõnul tegi ta käesoleva aasta aprilli lõpus Peetri seltsi üldkoosolekule ettepaneku saata Ülemistet haldavale ASile Tallinna Vesi kiri, et uurida järve avamise võimalusi. «Oodatult oli veefirma suhtumine kogukonnasõbralik ning nad avaldasid valmisolekut teemaga edasi tegeleda, » sõnas Kõiv. «Virtuaaltuuri ülesvõtmine sai samuti võimalikuks tänu nende kaasabile.»

 Selleks, et Ülemiste kaldal saaks liikuda ka päriselus, tuleb avaldada oma arvamust virtuaaltuuri küsitluslehel. Viruaaltuuri ennast näed siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles