Piraattakso juht üritas mupo käest põgeneda

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo.
Mupo. Foto: Küllike Rooväli

 Munitsipaalpolitsei korraldas nädalavahetusel Tallinnas piraattaksode kontrollreidi, mille tulemusel algatati kuus väärteomenetlust. Kahel juhul määrati karistus juhtidele suitsetamise eest autos, kusjuures üks juhtidest tegi katset mupo patrulli eest põgeneda.

Ülejäänud rikkumised jäid minitsipaalpolitseile silma rutiinse kontrolli käigus: avastati avariitunnustega sõiduk, ühel juhil ei olnud esitada teenindajakaarti ning teisel juhil oli teenindajakaardil olev pilt varjatud.

Menetlusosakonna vaneminspektor Andrei-Filipp Babaki sõnul on Tallinna linna õigusaktidega ja ühistranspordiseadusega taksodele ette nähtud kindlad nõuded, mille täitmist järjepidevalt kontrollitakse. Taksojuhid on aga äärmiselt leidlikud ning oskavad kliendi petmiseks ikka ja jälle mõne uue nipi välja mõelda. Näitena tõi Babak, et mitmed taksojuhid paigutavad autosse kaks taksomeetrit, millest üks näitab tegelikkusest pikemat teekonda.

Kuigi piraattaksode tabamiseks kasutatakse eravärvides mupo autot, on nende tabamine siiski keeruline. Samuti tuleb taksoturule pidevalt juurde uusi piraate.

Mupo palub teada anda kõigist piraattakso tunnustega sõidukitest infotelefonil 14410, mis töötab ööpäev läbi. Samuti saadetakse esimesel võimalusel välja 24 tundi töövalmiduses olev patrull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles