Tallinlased otsivad postipakke taga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti vastses kandekeskuses Toompuiesteel paki järel käinud Pelguranna elaniku Ants Vooremaa sõnul kulus tal sõidule ja õige koha leidmisele mitu tundi.
Eesti Posti vastses kandekeskuses Toompuiesteel paki järel käinud Pelguranna elaniku Ants Vooremaa sõnul kulus tal sõidule ja õige koha leidmisele mitu tundi. Foto: Mihkel Maripuu

Pealinlased käivad postipakkidel järel vastavatud kandekeskustes ja seisavad seal pikkades järjekordades, sest Eesti Post pole kliente teavitanud, kuidas saadetised hõlpsamalt kätte saada.





Seni elukohajärgsest postkontorist pakid kätte saanud Tallinna elanikud on segaduses, kuna alates eelmisest nädalast oli koju saadetud Eesti Posti pakiteatisel märgitud kättesaamise aadressiks uus kandekeskus Toompuiesteel või Ehitajate teel.



Pakkide kättesaamiseks ei pea aga inimesed tingimata sõitma uutesse, paljude jaoks kaugesse kandekeskusesse. Selle asemel saab need telefoni või e-kirja kaudu tellida ka kodukohajärgsesse postkontorisse, koju või töökohta.



Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder tunnistas, et puudulik informatsioon uue süsteemi kohta oli nende viga.



«Me ei arvestanud, et inimesed lähevad kohe pakke välja võtma,» ütles ta. «Inimestele saadetud teatistel oli kirjas küll infotelefon, kuid sinna oleks pidanud lisama ka pikema selgitava teksti.»



Pooletunnine järjekord

Eile kella kolme paiku lookles Toompuiesteel asuvas Põhja-Tallinna kandekeskuses umbes kümnest inimesest koosnev järjekord, keda teenindas kaks klienditeenindajat. Halvemal juhul tuli järjekorras veeta kuni pool tundi.



Anastassia Lebedeva (82) tuli kahe tellitud paki järele oma kesklinnakodust. «Mul on jalad haiged ja ühtegi trolli siia lähedale ei tule. Tund aega otsisin seda kohta, ühtegi silti väljas pole,» sõnas naine majade vahel asuva kandekeskuse kohta.



Lebedeva sõnul oli ta varem helistanud ka Eesti Posti, kust talle öeldi, et paki kodu lähedale transportimiseks tuleb kirjutada vastav avaldus.



Suder kinnitas, et ametlikku avaldust kirjutama ei pea. Naise sõnul peaksid tänase või homse päeva jooksul jõudma kõigi uute Põhja-Tallinna ja Haabersti kandekeskuse piirkonda jäävale 80 000 inimese postkasti teade, mis informeerib neid uuest pakkide kättesaamise korrast.



Sellel on kirjas ka meiliaadress ning vastava piirkonna keskuse telefoninumber, millele helistades saab kokku leppida ka inimesele sobiva koha ja aja, millal ja kuhu pakk kohale tuuakse.



«Üks suur tsirkus on see,» arvas Pelgurannast grillile järgi tulnud Ants Vooremaa (78).



Eakas mees tuli eile Toompuiestee keskusesse kolmandat korda. Eelmise nädala lõpus oli mees tulekuga hilja peale jäänud, kuna sõit ja õige koha leidmine võttis mitu tundi aega.



Autoga lihtsam ligipääs


Eile hakkas Vooremaa aga juba hommikul kodust tulema, et saadetis ikka kätte saada. «Sada krooni küsiti, et selline pakk koju toodaks,» kurjustas ta.



Eesti Posti kinnitusel on aga kuni 50-kilose paki kojutoomine täiesti tasuta. Vaid teistkordsel tellimisel, kui inimene otsustab siiski, et tahab oma paki hoopis mujalt kätte saada, kui alguses teada andis, tuleb tasuda 48 krooni.



«Vabandame oma klientide ees võimalike segaduste pärast, kuid uue süsteemiga proovime pakkide kojutellimise harjumust suurendada. Kandekeskused on loodud eelkõige äriklientide huve silmas pidades,» ütles Suder, viidates pikematele lahtiolekuaegadele ja paremale parkimisvõimalusele.



Eesti Posti kommunikatsioonijuhi sõnul on ettevõtte eesmärk, et võimalikult paljud eraisikud hakkaksid pakke endale koju tellima.



Firma pakile järele tulnud Gunnar Nõmmiste (48) ütles, et tema jaoks on Põhja-Tallinna kandekeskus mugavas kohas, kuna autoga saab sinna palju paremini ligi kui kesklinnas asuvasse peapostkontorisse.



Suderi sõnul on Eesti Postil plaanis lisaks eelmisel nädalal avatud Haabersti ja Põhja-Tallinna kandekeskusele rajada tulevikus sarnane ka Lasnamäele. Sellised keskused toimivad need veel Tartus, Narvas ja Rakveres.



Kandekeskused Tallinnas

•    Haabersti kandekeskus – Ehitajate tee 114a. Eesti Posti teatel koonduvad sinna «mitmed Tallinna ja selle Õismäe-poolse lähiümbruse postkontorite väljakande üksused».


•    Põhja-Tallinna kandekeskus – Toompuiestee 33a. Eesti Post ei täpsusta oma kodulehel, milliseid pealinna piirkondi see teenindab.


•    Eesti Post lubab kõigile uute kandekeskuse piirkonnas elavate inimestele täna või homme saata teate, mis informeerib neid uuest pakkide kättesaamise korrast.


Lisainfo Eesti Posti tavatariifiga infotelefonil 1661.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles