Jalgratturile on kõige ohtlikum Kaarli puiestee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn City üleskutsele vastanud lugejad pidasid jalgratturite jaoks kõige ohtlikumaks kohaks Kaarli puiesteed enne Toompuiestee ristmikku.


Teine ohtlik koht on Merivälja teel Pirita linnaosavalitsuse ees, kus jalgrattatee katkeb ning kuna kõnniteel on trepiastmed, siis pääseb hoonest mööda vaid sõiduteel. Selle teevad aga ohtlikuks teega diagonaalis olevatele parkimiskohtadele pargitud autod, mis sealt välja tagurdavad. All oleval videol on näha, kuidas mõni jalgrattur teeb oma elu veel «põnevamaks» selles kohas vales suunas sõites.

Mitu korda mainiti ära ka Pärnu maantee äärset jalgrattarada Kalevi bussipeatuse juurest. Seal jääb jalgrattarada kahe sõidurea vahele ning ohtlikud olukorrad on kerged tekkima. Ka sellest, kuidas mõni bussijuht neid seal meelega tekitab, on Tallinn City juba kirjutanud.

Palju «kiidusõnu» teenis ka Pärnu maantee viadukt. Seal on küll korralikult märgistatud jalgrattarada, kuid selle parem pool on betoonist ja vasak pool asfaldist. Raja keskel sõita ei saa ja nii on jalgrattur sunnitud sõitma raja vasakus servas. Kui viaduktil on samal ajal mõni buss, läheb olemine ohtlikult kitsaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles