Streik peatab tunniks ajaks Tallinna ühissõidukid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streigi ajal tekib ühissõidukiliikluses tunniajaline seisak.
Streigi ajal tekib ühissõidukiliikluses tunniajaline seisak. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinnas ühinevad Eesti Ametiühingute Keskliidu toetusstreigiga ka Tallinna autobussikoondis ning Tallinna trammi- ja trollipark, mistõttu Tallinna ühissõidukid teisipäeval tunni aja jooksul ei sõida.


Kui streik toimub, siis on teisipäeval, 16. juunil Tallinna ühissõidukiliikluses seisak alates kella 10.15 kuni kella 11.15.

Sellest teatas täna Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingu esimees Peep Peterson, kes käis isiklikult Tallinna linnavalitsuses streigi kohta infot jagamas, vahendas Raepress.

Peterson kohtus ka linnapea Edgar Savisaarega, kes suhtus streigi korraldajate tegevusse küll mõistvalt, kuid pidas tekkinud olukorda siiski murettekitavaks. «Pean ääretult kahetsusväärseks, et valitsus ei ole töölepingu seaduse osas ametiühingutega kompromissi leidnud. Streik on äärmuslik abinõu, mille tulemusena kannatavad eelkõige linnakodanikud ja inimesed, kelleni info õigeaegselt ei jõua,» sõnas Savisaar.

Peterson kinnitas, et ametiühingutel ei ole linnale pretensioone ning et Tallinn on ametiühingute suhtes käitunud mõistva partnerina. Ta rõhutas, et tegu on toetusstreigiga, kus transpordi- ja teetöötajate ametiühingud toetavad Ametiühingute Keskliitu nende konfliktis vabariigi valitsusega.

«Tallinna linnavalitsus toetab küll ametiühingute nõudmisi, ent linnarahva huvides ei saa me tööseisakut heaks kiita. Kutsume Ansipi valitsust probleemide kiirele lahendamisele ja kompromissi saavutamisele ametiühingutega,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles