Reedel Tallinnas: väärtfilmid ja jäätisepidu

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornide väljak
Tornide väljak Foto: Toomas Huik

Nädalalõpu algus peaks pakkuma pinget kinosõpradele, peolõvid saavad rihma lõdvemale lasta Komeedi terrassil.

Kino Artis alustab augustikuud Eesti filmide eriprogrammiga, mille seansid toimuvad 2. - 7. augustil, igal õhtul kell 18. Valikus on möödunud kinohooaja märkimisväärseimad eestikeelsed filmid, filmivalik peaks peegeldama eestlaste mentaliteeti ja andma hea pildi kaasaja Eesti ühiskonnast.

Hilisõhtul, 2.augustil kell 22 saab Tornide väljakul nautida tasuta filmiseanssi, kui lillefestivalile tuleb külla Pöff ja vaadata saab mulle Jaapanis Takashi Miike käe all valminud linateost «Armastuse nimel».Pööraste gangsteri- ja õudusfilmidega kaasaegse Jaapani kino klassikuks kirjutanud Takashi Miike ei kohku ühegi väljakutse ees – olgu selleks kasvõi niivõrd keeruliselt teostatav filmižanr kui armastusmuusikal. Kuid kartuseks pole põhjust, sest 1970ndate aastate menukoomiksil põhinev ning Jaapani popmuusika ajaloo hittidest kubisev ülistiilne tabab sajaprotsendiliselt naelapea pihta.

«Armastuse nimel» on ideaalne suvefilm – siin on ajatu ja kohatu lugu headusest ja kurjusest, vajadusest armastada ja saada armastatud, lootusetusest ja lootusest. Lisage juurde Miikele niivõrd omane vihane action, suurepärane kunstnikutöö ning näpuotsaga kergelt naiivseid, kuid kompotti suurepäraselt sobivaid Jaapani popmuusika pärleid koos samavõrd ägedate tantsunumbritega ning tulemusena sünnibki kaasa haarav ning samas pahviks lööv suvehitt.

Kohvikus Komeet toimub 2. augustil igareedene Soft Landing, kus seekord esitletakse Magnumi jäätist ja avatakse Maksim Toome fotonäitus Diana Arno rannarõivastest.

Vabaõhuklubi Solarise keskuse katusel muutub sel reedel eriti luksuslikuks ja šokolaadiseks, sest Magnum tutvustab pidulistele oma ahvatlevaid jäätiseid, mis on tuntud koorese maitse ja küllusliku ehtsa Belgia šokolaadi katte poolest. Jäästesebränd tähistab peoga ka suvise tarbijakampaania algust, mille raames võidab üks eriti õnnelik jäätisenautleja võimaluse sõita koos sõpradega Prantsuse Rivierasse ja pidutseda luksuskaatril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles