Raadiomajas algas kapitaalremont

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gonsiori tänava ääres asuv Rahvusringhäälingu uus raadiomaja teeb aastaga läbi täieliku uuenduskuuri ja saab tagasi oma nimele vastava sisu.


Enne remonti asus uue raadiomaja viimasel korrusel vaid Raadio 2, ülejäänud korrused olid valdavalt kontoripindadeks välja üüritud. «Nüüd on Raadio 2 kolitud kahe raadiomaja vahelisse galeriisse. See kujundati samasuguseks, nagu kogu uus raadiomaja pärast rekonstrueerimist seestpoolt välja hakkab nägema,» rääkis Eesti Rahvusringhäälingu haldusdirektor Janar Vilde.

Remondi käigus vahetatakse välja mitte ainult maja aknad, vaid ka seinad. Need koosnevad nimelt suures osas asbestist, mida selle mürgisuse pärast tänapäeval enam ei kasutata. Nii avanebki Gonsiori tänaval liikujale varsti pilt, kus raadiomaja välisseintest on alles vaid vertikaalsed piilarid.

Kui hoone remont 2014. aastal lõpeb, saab uus raadiomaja ka ka uue nime. Millise täpselt, seda on Vilde sõnul praegu veel vara öelda. Ehitustandri kõrval olev silt «Uue raadiomaja rekonstrueerimine» mõjub igatahes veidi kummaliselt.

Uus raadiomaja antakse täielikult raadiotöötajate käsutusse, vanasse raadiomajja aga kolivad kõik Rahvusringhäälingu uudistetoimetused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles