Täna Tallinnas: palju head muusikat

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niguliste kirik..
Niguliste kirik.. Foto: Toomas Huik.

Tallinna märksõnaks augustikuu esimesel päeval on muusika: publikut ootavad nii Tätte laulude õhtu lauluväljakul, öö orelimuusikaga kui ka Nargenfestivali muusikaline draama «Valgustatud pimedusejünger».

Täna kell 21 algab Tallinna lauluväljakul Jaan Tätte laulude õhtu «Ilmavalgus». Kontserdil astuval lisaks Tättele üles ka Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Orelipoiss ja ansambel Udupasun.

Täna algab Tallinna Orelifestivali, mille avalöögiks on juba traditsiooniliselt «Suur oreliöö» Nigulistes - päikeseloojangust päikesetõusuni ehk 1. augustil kella 21.59 kuni 04.59 vältav orelimaraton.

Nargenfestivali raames esietendub täna kell 19.30 Noblessneri valukojas Dominy Clementsi muusikaline draama Bernhard Schmidti elust pealkirjaga «Valgustatud pimedusejünger». Lavastaja ja kunstnik on Giuseppe Frigeni (Itaalia), muusikajuht Tõnu Kaljuste, kaasa teevad Endrik Üksvärav, Maria Valdmaa, Hollandi flöödioktett BlowUp! Ja Nargen Opera koor.

Täna, 1. augustil kell 19 astuvad Mustpeade majas üles hinnatud viiuldaja Mikk Murdvee ning Eesti noorema põlvkonna üks väljapaistvamaid pianiste Sten Lassmann. Kontsertõhtul tuleb esitlusele nii uut muusikat kui ka klassikaks kujunenud teoseid Soome lahe mõlemalt kaldalt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles