Korrakaitsekomisjoni liige: joodikud on vallutanud kesklinna pargid

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna kesklinnas on võrreldes teiste linnaosadega parke märkimisväärselt rohkem, kuid neist on saanud kärakavendade ja eluheidikute pesitsuspaik, leiab linna korrakaitsekomisjoni liige, reformierakondlane Toomas Viks.

Tallinna kesklinnas paikneb ligi pool kogu Tallinna parkidest. «Pargikultuur on aina rohkem ilmet võtmas, linlastele meeldib parkides jalutada, piknikku pidada või lihtsalt pingil istuda. On tore, et viimastel aastatel on paljud Tallinna pargid saanud uue ilme, kerkivad ägedad rulapargid ja laste mänguväljakud,» rääkis Viks.

Tema hinnangul on aga Tallinna kesklinna parkidest saanud ka kärakavendade ja eluheidikute pesitsuspaik. «Näiteks mõni nädal tagasi läbi Tammsaare pargi jalutades lendas üle minu pea plastpudel. Sel korral päädis asi minu ja vindise päti vahelise sõnelusega,» kõneles Viks. «Paar päeva tagasi aga kõndisin õhtul läbi Lembitu pargi, kus oli ennast pinkidele sisse seadnud vähemalt 15-20 noort, kes ennast enne linna peale minekut alkoholiga n-ö turgutasid,» tõi korrakaitsekomisjoni liige näiteid.

Eriti drastiline olukord valitseb tema sõnul Tammsaare, samuti Kanuti aia pargis, Hirvepargis ja Lembitu pargis, kus alati leidub pink, mis on muudetud baariletiks. Öiseid pargijoominguid illustreerivad aga hommikuti taarakuhjad kastelisel murul.
«Ükski linnaelanik ei taha minna parki kuulama joodikute jauramist või napsitavate pättide kraaklemist ja ropendamist. Kurb on see, et tihtilugu on kohe läheduses ka laste mänguplats,» nentis Viks.

Viksi hinnangul aitaks olukorra normaliseerimisel kaasa pargivahtide toomine kesklinna parkidesse. «Kui munitsipaalpolitsei tahaks oma olemasolu vähemalgi määral õigustada, siis tuleks neile luua eraldi pagivahtide üksus, kelle tööks oleks mingilgi määral Tallinna parkides korra tagamine ja pargipinkidel laiavate kärakavendade minemakihutamine,» leiab Viks.

Pargivahi tööülesandeks võiks tema sõnul olla avaliku korra rikkujate korralekutsumine, vajadusel ka politsei teavitamine, kes seaduserikkujad minema toimetaks, lisaks võiks pargivaht vastutada ka pargi heakorra eest.  «2001. aastal, kui Nõmme linnaosavanemaks oli Urmas Paet, oli selles linnaosas pargivaht täitsa olemas. Toona oli pargivahi tööpiirkonnaks Vana- Mustamäe, hüppetorni ümbrus ja Glehni parkmets ning tema tööülesanneteks mõningate heakorratööde tegemine ja korra tagamine,» meenutas Viks.

Hea lugeja, mida arvad  - kas pealinna pargid on joodikute ja eluheidikute pärusmaa, kuhu korralik inimene seetõttu jalga tõsta ei julge?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles