Clazz näitas viskit mitmel erineval moel

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Clazz kutsus suvisel õhtul sõbrad külla, tutvustamaks viski mitut erinevat nägu: nii näiteks pakuti mekkimiseks viskifännist restoraniomaniku Auri Hakomaa erinevatelt rändudelt pärit leide, räägiti viski ajaloost ja olemusest.

Seltskond oli kirev – viskiasjatundja Toomas Tiiveli ning šoti külaliste kõrval võis kohata tuntud dirigent Andres Mustoneni, riigikogu liiget Annely Akkermani, lauljat Teele Viirat ning ajakirjanik Inga Raitarit, kes paistis silma õhtu kahtlemata unikaalseima kostüümiga – tema kleit oli valmistatud meeste siidlipsudest!

Clazzi maitsemeister, tippkokk Emmanuel Wille näitas aga viski kasutusvõimalusi köögis, valmistades hiidkrevette viskikasmes, veisesuupisteid ja unikaalse šokolaadidesserdi, kus magustoit luuakse maailmas uudse toiduvalmistamise süsteemi abil. Tavaline šokolaadi mousse vedeldatakse vähese viskiga, saadud vedel segu pannakse šifooni sisse ning lusikat appi võttes «küpsetatakse» iga lusikatäis lämmastiku vannis väikseks pallikeseks. Antud tehnika toob ääretult hästi esile magustoidu tekstuuri. Suhu pannes tundub see nagu jäätis - külm, samas nii hõrk ja pehme, suussulav ja maitsemeeli ergutav.

Emmanuel Wille retsept: Hiidkrevetid viskikastmega 

12 hiidkreveti sabasid

25 g toorsuitsu peekonit

3g küüslauku

1 g tšillit

40 g võid

25 g sibulat

200ml rõõska 38%-list koort

maitse järgi soola, pipart

40g suhkruherne ribasid

30g tomatikuubikuid 

6 cl kümneaastast viskit

10 g murulauku 

soola, valget pipart 

Hiidkreveti sabad võivad jääda terveks,aga võib ka pooleks lõigata, segada hakitud peekoni, sibula ja küüslaugu, tilli, soola ja pipraga. Kuumutada pannil või kuni võist õhkub kerget pähklilõhna, siis valamekrevetisegu pannile, praeme kergelt. Seejärel flambeerida segu koos suitsumaitselise viskiga (Emmanuel Wille kasutas kümne aasta vanust Arbegi), kuni vedelik on peaaegu otsas. Seejärel lisada rõõsk koor, keeta krevette 2 minutit – mitte rohkem, sest krevette ei tohi väga kaua kuumutada, kuid koort tuleks edasi kuumutada veidi paksemaks kastmesks. Seejärel lisada hakitud murulauk, tomatikuubikud ja suhkruhernes. Maitsestada soola ja valge pipraga, tõsta krevetid tagasi kastme sisse ja serveerida.  Juurde võib pakkuda keedetud riisi ja valget saia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles