Viimsis algab rannarahva festival

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannarahva Festivalil korraldati Paatide paraad. Pildil on paraad jõudnud Pirita Jahisadamasse, kus toimus meeleolukas karneval.
Rannarahva Festivalil korraldati Paatide paraad. Pildil on paraad jõudnud Pirita Jahisadamasse, kus toimus meeleolukas karneval. Foto: Peeter Langovits

Viimsis algab juba neljas Rannarahva festival, mis kestab kolm päeva ning lõppeb 28. juulil suurejoonelise paatide paraadiga Tallinna lahel.

Tänavune festival keskendub rannarahva puhkamistraditsioonidele ja meelelahutusele: toimuvad erinevad kontserdid-näitused, põnevad õpitoad ning loomulikult suur laadamöll.

Esmakordselt saab festivalil pilgu heita ka muuseumi uuele näitusele «Puhkusepakett minevikku». Näituse teeb eriliseks see, et eksponaate on kinkinud ja laenanud kõik muuseumisõbrad ning Rannarahva muuseumisse on püsti pandud ehtne nõuka-aegne suvila.

 Laupäeval  on festivali keskseks sündmuseks suur rannaküla laadapäev, kus toimub kala- ja toidukraami turg, avatud on kalapuhvet ning sadamakõrtsid. Külastajad saavad ennast proovile panna paljudel laadamängudel nagu näiteks kiluõgimine või hoopis ankru hoidmine. Töötubades aga näidatakse rannarahva ilu- ja ravivõtteid, salajasi tegemisi piiritusekeldris ning palju muud huvitavat. Lastele on lustimiseks Väikeste Meremeeste maa. Päeva lõpetab pidu piiritsoonis, kus esinevad ansamblid Laine ja Regatt.

Pühapäev, 29. juuli on rannaküla puhke- ja pidupäev, mis algab kell 12 jumalateenistusega Viimsi Püha Jaakobi kirikus.  Samal ajal saab alguse ka külapidu Viimsi Vabaõhumuuseumis, kus esinevad mitmed rahvakunstikollektiivid, toimuvad lõbusad randlaste mängud ning müüakse kala ning kalaroogasid.

Rannarahva festivali tippsündmuseks on Paatide paraad, mis algab pühapäeval kell 11.30 Lennusadamas. Paraad kulgeb marsruudil Lennusadam -Pirita jahisadam-Viimsi Vabaõhumuuseum. Tegemist on muinasjutulise vaatemänguga merel, kus läbivaks ideeks on meremehe elu. Aluste saabumist Viimsi Vabaõhumuuseumisse tervitatakse külapeoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles