Tallinn toetab uute töökohtade loomist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele.
Tööbörs Tallinna Autobussikoondises loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ettevõtlusamet võtab jooksvalt vastu taotlusi sotsiaalsete töökohtade loomiseks, samuti ootab amet kuni 19. juunini uute töökohtade loomise toetuse taotlusi.


Linn toetab sotsiaalsete töökohtade palgakulusid koos maksudega 5800 krooni kuus. Ettevõtte omarahastus peab olema vähemalt kolmandik kulutustest ning loodavaid sotsiaalseid töökohti peab olema vähemalt viis. Toetust võib taotleda äriühing, mis on tegutsenud vähemalt kaks aastat ja kus on on ametis vähemalt 20 töötajat.

Tänavu mais muutis linn uute töökohtade loomise toetuse taotlemise korda, et suurendada huvi selle vastu. Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul tõsteti sel eesmärgil toetust taotleva ettevõtte maksimaalset töötajate arvu 30-lt 250-le. See võimaldab abi taotleda ka keskmise suurusega firmal.

Ühtlasi on muudetud toetuse piirmäära, mille lagi ulatub nüüd 300 000 kroonini. Kord on selline, et kuni 75 000 krooni suuruse abi saamiseks tuleb luua vähemalt kaks uut töökohta. 150 000 krooni saamiseks on vaja tekitada kolm ning sellest veelgi suurema toetuse puhul viis uut töökohta. Nõutav omarahastuse suurus on vähemalt pool projekti kogumahust.

Toetuse taotleja peab olema registreeritud Tallinnas, tema põhitegevus peab samuti jääma pealinna ning ta peab olema tegutsenud vähemalt kaks aastat ning tal ei tohi olla maksuvõlgasid. Abi saab küsida ainult konkreetsete töökohtade loomisega seotud kulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles