Rahva Raamatu pood kasvas tublisti suuremaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Pärnu maanteel Eesti Draamateatri vastas asuv Rahva Raamatu kauplus elas remondi üle uksi sulgemata ning nüüd on poes varasemast tunduvalt rohkem ruumi ja raamatuid.


Juuli alguses avanes raamatupoe juures kurb pilt. Kaupluse G. Otsa tänava poolses osa tagumisest otsast olid raamatud ära kolitud ning sinna ehitati vahesein vahele. Ilmselt mõtles nii mõnigi mööduja, et nüüd kordub aastatetagune tragöödia, kus raamatukaupluis pidi loovutama osa oma ruumidest hirmkallile rõivabrändile.

Tegelikult kaupluse esimese korruse pind ei vähenenud, sest kontoriruumid koliti keldrisse ning nende asemel laiendati müügisaali. Samuti on märkimisväärselt laienenud keldris olev müügipind.

Nüüd on Pärnu maantee Rahva Raamatus müügil ka vene- ja inglisekeelsed raamatud. «Nüüd on sellesama uue seina ääres, mis esimesele korrusele ehitati, võõrkeelse kirjanduse riiulid.
Vene- ja inglisekeelsete raamatute valik pole muidugi nii suur, kui meie Viru keskuse kaupluses, aga varem polnud Pärnu maanteel praktiliselt üldse venekeelseid raamatuid,» ütles Rahva Raamatu turundusjuht Anu Vagenstein.

«Ilmselt pole inimestel sel suvel väga mugav olnud, sest pidevalt on käinud mingi ümberehitus, aga selle eest polnud vaja kauplust remondi ajaks sulgeda. Õnneks pidasid kõik meie toredad kliendid vastu,» lisas ta.

Kaupluse keldris on säilinud raamatuturg, kus müüakse soodushinnaga raamatuid. Sinnasamasse kõrvale koliti esimeselt korruselt vanade raamatute osakond, millega tutvumiseks on samuti rohkem ruumi. Keldris on ka lastekirjandus, mängud ning keeleõppe materjalid ja hulk mugavaid tugitoole.

«Seal saab jalga puhata ning rahulikult raamatut lugeda ja sinna kõrvale kohvi juua. Päris kohvikuga siiski tegemist pole, aga kassa juures on kohviaparaat olemas,» ütles Vagenstein.

Ühe kohvijoogi hind on üks euro, aga kui raamatuost kujuneb suuremaks kui kümme eurot, siis pole vaja kohvi eest maksta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles