Maardu sai puhta joogivee

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhas joogivesi
Puhas joogivesi Foto: SCANPIX

Maardu sai pärast neli aastat väldanud töid kvaliteetse joogivee ning nõuetekohase reoveekäitluse.

Enne projekti elluviimist ei vastanud Maardus joogivesi kehtivatele normidele ning radionukleiidide tase ületas lubatud norme üle viie korra.

«Maardu veemajanduse korda saamine on võtnud aega neli aastat ja selle käigus on tulnud lahendada õige mitmeid probleeme. Praeguseks on piirkonna inimesed saanud kõikidele kaasaegsetele nõuetele vastava veesüsteemi ja jõudnud veemajanduse osas lõpuks 21. sajandisse,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Maardu linnapea Georgi Bõstrovi sõnul on linnajuhid pingutanud, et inimeste joogivesi oleks kvaliteetne ja reovesi ei läheks otse loodusesse. Ta lisas, et tänu projektile on loodetavasti lõppenud ka Kroodi oja reostamine, mis on keskkonnakaitse ja Läänemere puhtuse seisukohast väga oluline.

Tänu Tallinna ning Maardu vahele rajatud ühendustorustikule jõuab kvaliteetne joogivesi Maardu linna ja selle ümbruse elanikeni.

Projekti tulemusena rajati ligi 50 000 meetrit veetorustikku ja üle 92 000 meetri kanalisatsioonitorustikku. Uuendati ka reoveepuhastust ning nüüd suunatakse Maardu linna reovesi Paljassaare reoveepuhastisse, kus see nõuetekohaselt töödeldakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles