Lasnamäe elanikud tunnetavad uue kiriku positiivset mõju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe vene kirik.
Lasnamäe vene kirik. Foto: Küllike Rooväli

Mõned Lasnamäe elanikud kinnitavad, et seoses Lasnamäe kiriku ehitusega on ümbruskond muutunud rahulikumaks ja turvalisemaks. Postimees.ru reporter käis asja kontrollimas.


Ilus päikeseline päev, tänaval ei ole just palju rahvast. Kiriku ümber jalutavad emad lastega, pensionärid suunduvad omi asju ajama, mõned istuvad pinkidel.

Siinsamas töötab Tatjana, kes juba neli aastat hoolitseb heakorra eest nii kiriku kui lähedalasuvate elamute ümber. Tatjana sõnul tekib prügi alati, aga kui varem inimesed lihtsalt ignoreerisid prügikastide olemasolu, siis nüüd püütakse praht ikka selleks ette nähtud kohta visata. Tõepoolest, kiriku ümbruses pole näha vähimatki prügi.

Veidi eemal istub pingil üsna eakas paar. Garri ja Galina on siia sõitnud teisest linna otsast, et vaadata kirikut ja nautida siinset vaikust ja rahu. «Me elame Põhja-Tallinnas ja käime siin paar korda aastas. Siin on väga ilus ja vaikne. Siin toimunud üritustele me ei ole sattunud,» räägivad nad.

Lasnamäe elanik Sofia lööb kirikust möödudes risti ette. Ta räägib: «Siin on nii rahulik, joodikuid ja huligaane pole. Paljud minu tuttavad, kes käivad praegu Aleksandr Nevski katedraalis, ootavad väga, millal Lasnamäe kirik avatakse.»
«Kirik – see on headus ja rahu. Võib-olla kellelegi ei meeldi, et ta on ehitatud just siia, sest mitte kõik kohalikud elanikud pole õigeusklikud. Aga kirik ei peaks kedagi segama, kirikust on ainult kasu. Minu tütar tundis ennast eile halvasti, kutsusime talle isegi kiirabi. Täna otsustasime kolm korda ümber kiriku kõndida ja usume, et tema enesetunne paraneb,» räägib Svetlana.

Kiriku kõrval pingil istuv Vladimir tunnistab, et käib siin üsna tihti puhkamas. Ta elab Läänemere teel, kuid kiriku juurde tuleb jalgsi, sest talle meeldib väga siinne atmosfäär.
Tema arvates on see väga tore vaba aja veetmise koht. «Kui kirik avatakse, saab siin veel sagedamini käima hakata. Tore, et Lasnamäe elanike jaoks on loodud selline koht, kuhu võib tulla rahulikult aega veetma.»

Noor lasnamäelane Aleksandr räägib, et kui tahab koos sõpradega õlut juua, siis minnakse üheskoos tühermaale, kiriku juures ei tarvita nad kunagi alkohoolseid jooke. «Mu ema on usklik, ta oli siin patriarh Kirilli visiidi ajal ja hakkab kindlasti kirkus käima, niipea kui see uksed avab.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles