Mustamäe metsas võib näha pargiinstallatsioone

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamäel, EKA skulptuuriosakonna ning TTÜ peahoone vahelisel männimetsaalal on avatud väike pargiinstallatsioonide näitus «Rethink Park».


Kohaspetsiifilised tööd valmisid EKA installatsiooni- ja skulptuuriosakonna talvisel kursusel, väljas on II kursusel õppivate noorte kunstnike Taavi Rei, Sten Saaritsa ja Kati Saaritsa tööd.

«Avaliku ruumi kunsti- ja keskkonnaspetsiifilise installatsiooni piiride ja võimalustega tegelev projekt püüab anda vaatajale uutmoodi kogemuse harjumuspärasele keskkonnale ning aktiveerida piirkonna eripära,» räägib projekti kuraator, EKA installatsiooni- ja skulptuuriosakonna juhataja Kirke Kangro.

«Taavi Rei on metsakeskkonda üles seadnud metallist kapslid – kaks suurt kera, mis talletavad ümbritseva keskkonna setteid. Sten Saarits pakub vaatajale nõiduslikku hetke reaalse koha ja selle salvestamise piiride hägustamisega. Eksponeeritud läbipaistvad mustvalged fotod kutsuvad vaatajat mängima oma tajudega, viies nihkesse kohalolu, reaalse aja ning hetke minevikust. Installatsioone saadab Kati Saaritsa heliteos – tuulekellade mäng täidab aega ja ruumi hoopis erilisel moel,» rääkis Kangro.

Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda käis näitust avamas ja talle jättis see väga hea mulje. «Raja tänava parkmets sai tänu noorte loomingule täiesti uue hingamise. Koostööst Eesti Kunstiakadeemiaga on Mustamäe palju võitnud ja ma olen päris kindel, et linnaosa, kus õpivad ja tegutsevad nii suure potentsiaaliga noored talendid, võib tulevikku vaadata julgelt ja rõõmsalt,» lausus linnaosavanem.

Projekti toetasid Eesti Kultuurkapital, Mustamäe linnaosa valitsus, Mati Saarits, Jaan Metsla, Eino Madisson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles