Lember: Savisaare skeem isegi ei näi JOKK

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajar Lember
Kajar Lember Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt Edgar Savisaare võlakustutamist ja hiigelhonorari kommenteerinud riigikogu põhiseaduskomisjoni liikme Kajar Lemberi hinnangul ei näi ilmnenud skeem üksnes eetiliselt väär.

«Tegemist on skeemiga, mis isegi ei näi JOKK, ning õpikukaasusega kahtlasest tehingust, ei saa olla kahtlustki, et see lugu kõlab halvasti, näeb halb välja ja lõhnab halvasti,» kommenteeris Lember ERR Uudistele.

«Tundub, et Tallinna linnapea on oma positsioonis nii kindel, et tema jalad ei ole ammu enam maad puudutanud, muu lihtsalt ei seletaks tema ühiskonna tõekspidamistest ja vastuvõetavast poliitkultuurist nii kauget käitumist,» leidis sotsiaaldemokraat.

Lember pidas oluliseks, et Savisaare võlgade kadumist edasi uurides ei laseks avalikkus enda tähelepanu kõrvale juhtida.

«Oluline ei ole mitte honorari suurus või poliittehnoloogilised trikid, vaid hoopis õigustatud küsimus meie demokraatia müüdavusest, Savisaare laenuasju vaadates jääb paratamatult mulje, et ka tänases Eestis on poliitikal kindel hind,» arutles Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles