Merepäevade publikurekord: uudistamas käis 160 000 inimest

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krusenstern
Krusenstern Foto: Toomas Huik/Postimees

Tänavusi Tallinna Merepäevi külastas kolmel päeval kokku 160 000 inimest. Parvlaeva Krusenstern pardal käis merepäevade ajal üle 17 000 inimese, populaarsed olid ka laevasõidud sadamate vahel.

Tallinna Merepäevade korraldustoimkonna esimehe, Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul võib tänavusi merepäevi pidada igati kordaläinuks. Tema sõnul näitasid merepäevad taas, et Eesti on mereriik, Tallinn merelinn ja inimeste huvi mere ja merendusega seotu vastu on ainult kasvanud.

«Merepäevade külastajanumbrid räägivad iseenda eest – ettearvatavalt oli publiku huvi suur Krusensterni vastu, kuid külalisi jagus ohtrasti ka teistele laevadele ning laiemalt kogu merega seotud tegevustele,» ütles Aas.

Tallinna Merepäevad lõppesid ametlikult pühapäeva õhtul Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raua kontserdiga reisisadama laval. Tormilise vastuvõtu osaliseks said ka varem samas üles astunud No-Big-Silence ja Kosmikud. Merepäevade tihe programm ja nädalavahetuse ilus ilm tõid hulgaliselt publikut ka kõigile teistele kolmes merepäevade sadamas toimunud kontsertidele ja üritustele.

Tallinna kuuendad merepäevad toimusid 12.-14. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles