Kristiine kaubanduskeskuse laienduse rajamine algab juunis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine kaubanduskeskuse juurdeehitis hakkab paiknema osaliselt praeguse parkimismaja kohal.
Kristiine kaubanduskeskuse juurdeehitis hakkab paiknema osaliselt praeguse parkimismaja kohal. Foto: Toomas Huik.

Kristiine kaubanduskeskuse juhi Allan Remmelkoori sõnul ei ole praegu veel koppa maasse löödud, aga juunis peaks juurdeehituse rajamine suure tõenäosusega pihta hakkama. Sel juhul on avamispidu järgmise aasta kevadel.


Remmelkoor selgitas, et käib veel viimane asjaajamine pankade ning ehitajaga. Ta lisas, et praegu tuleb bürokraatlike küsimustega täpsemalt tegelda kui paar-kolm aastat tagasi.

Varem on Remmelkoor öeldnud, et juurdeehituse rahastamiseks võtab Kristiine kaubanduskeskus laenu Swedbankist, kuid osa investeeringust tuleb ka keskuse omavahenditest. Ehitamine läheb maksma umbes 250 miljonit krooni.

Praegu on Kristiine kaubanduskeskuses renditavat müügipinda 30 000 ruutmeetrit, pärast juurdeehituse valmimist lisandub sellele veidi üle kolmandiku. Laieneda võiks rohkemgi, kuid selleks ei jätku lihtsalt maad.

«Sellise pinnaga peaksime olema Tallinna ostukeskuste hulgas igati konkurentsivõimelised ning suudame vastu seista ka võimalikele uutele tulijatele,» ütles Remmelkoor. «Enda kaitsmiseks ongi juurdeehitus meile praegu väga oluline.»

Ta lisas, et ligi kaks kolmandikku tulevasest juurdeehitusest on juba rendilepingutega kaetud, sest laienduse kavandamine on käinud päris pikka aega. Samas toimuvad ümberkorraldused ka kaubanduskeskuse vanas osas. Remmelkoor peab seda täiesti tavaliseks nähtuseks, sest üürilepingud lõpevad teatud ajal ning rentnikud mõtlevad siis, kas tahavad lepingut uuendada või soovivad kolida hoopis väiksemale pinnale.

«Kuid samas on ka ettevõtteid, kes haistavad, et praegu on võimalus rentida pindu kohtadesse, kuhu paar aastat tagasi oli seda keerulisem saada,» märkis Remmelkoor. «Seetõttu toimuvad rentnike vahetused aeg-ajalt kõigis ostukeskustes.»

Remmelkoori sõnul on langus Balti riikide majanduses ning ka jaekaubanduses suurem kui Lääne-Euroopa riikides. Lääne suured moefirmad ja muud ettevõtted käituvad tasakaalukalt ning ei rabele eriti, mistõttu Kristiine keskuse tulevaste rentnike osas suuri üllatusi tõenäoliselt ei tule.

Kristiine kaubanduskeskuse uutest rentnikest umbes pooled hakkavad müüma moekaupu. Prisma peremarketki saab veidi ruumi juurde. Peale kaubanduspinna laienemise suureneb ka autoparkla umbes 400 koha võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles