Tallinna volikogu liikmete arv kasvab sügisel veerandi võrra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus moodustas täna sügisesteks linnavolikogu valimisteks kaheksa valimisringkonda ning määras volikogu järgmise koosseisu liikmete arvuks 79.


Tänavu märtsis moodustas linnavolikogu ühe valimisringkonna ja kinnitas selle piirid, mis kattusid Tallinna piiridega, kuid 1. mail jõustunud kohalike omavalitsuste volikogude valimise seaduse muudatus sunnib linna seda otsust tühistama.

Linnavalitsus peab seadusemuudatust põhiseadusevastaseks ja on otsustanud selle riigikohtus vaidlustada, öeldakse eelnõu seletuskirjas. Aga niikaua, kui riigikohus pole oma otsust teinud, kavatseb linn praegu kehtivat seadust täita.

Seetõttu saadetigi täna volikokku otsuse eelnõu, mille kohaselt moodustatakse sügisesteks kohaliku omavalitsuste valimisteks Tallinnas kaheksa valimisringkonda ning määratakse volikogu liikmete arvuks praeguse 63 asemel 79.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles