Tallinna Botaanikaaias tulevad roosipäevad

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-antiikroos: «Eden Rose 85®» - suurte munajate õitega, väga kaunis roos. Õied seest roosad, äärtelt heleroosad. Väga hea talve ja hea haiguskindlusega sort. Tunnistati 2006. aastal 36 maailma roosiorganisatsiooni poolt Maailmaroosi tiitliga.
Uus-antiikroos: «Eden Rose 85®» - suurte munajate õitega, väga kaunis roos. Õied seest roosad, äärtelt heleroosad. Väga hea talve ja hea haiguskindlusega sort. Tunnistati 2006. aastal 36 maailma roosiorganisatsiooni poolt Maailmaroosi tiitliga. Foto: Hansaplant

Tallinna Botaanikaaias toimuvad eeloleval nädalavahetusel, 20. ja 21. juulil roosipäevad, kus tutvustatakse umbes 650 sorti ja liiki roose. Lisaks rosaariumis õitsevatele pargiroosidele saab nautida peenra- ja põõsasrooside, vanade rooside ning väänrooside õitemerd.

Roose kasvatati nii Lähis-Ida maades Pärsias, Egiptuses, Vanas Hiinas ja Indias ligi 5000 aastat tagasi. 19. sajandil sai hoo sisse rooside sordiaretus. Paljud vanad sordid on kadunud unustusehõlma, uusi tuleb aga igal aastal  juurde. Praegu arvatakse olevat umbes 25-30 tuhat kirjeldatud ja olemasolevat roosisorti. 

Botaanikaaia roosipäevadel tutvustatakse väikest osakest sellest hiigelarvust ehk umbes 650 sorti ja liiki ning ühiselt leitakse kauneim roosisort. Kell 12, 13.30 ja 15 toimuvad ka ekskursioonid.

 Tallinna Botaanikaaed on avatud iga päev kell 10-20, kasvuhooned kell 11-18. Botaanikaaia pilet maksab 3.50 eurot, sooduspilet 2,50 eurot,  perepileti saab lunastada 6 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles