Merepäevadeks valmis uus jäätisesort Jäämurdja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus jäätis - Jäämurdja.
Uus jäätis - Jäämurdja. Foto: Uwe Gnadenteich

Kodumaise jäätisetootja Balbiino jäätisemeistrid lõid Tallinna Merepäevade auks Eestis uudse jäätiselaevukese, mis sai nimeks Jäämurdja.


Jäämurdja on Eesti turul unikaalses laevukese-kujulises vahvlitopsis magus-hapuka apelsinitäidisega vanilli koorejäätis, mis on kaetud ehtsa hõrgu šokolaadiglasuuriga.

«Jäämurdja kroonib Tallinna Merepäevade ja Balbiino vahel algusest peale kestnud ja süvenenud koostööd. Nii Balbiino kui ka Merepäevade korraldustiim valis teineteisest sõltumatult tunnusjäätiseks apelsinimaitselise jäätise paadikujulises lootsikus. Apelsinimaitselist jäätist on Balbiinolt väga palju küsitud ja oodatud ning nüüd on meil suur rõõm seda pakkuda,» ütles Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Eestis on laevukesekujuline vahvel ainulaadne, kuid Soomes on laevukeses jäätis väga populaarne ning seda on Balbiino Boat’i nime all Soome juba aastaid müünud, kuigi sealse jäätise sisu on erinev.

Meremuuseumi direktor Urmas Dresen leidis, et järgmiseks aastaks, kui jäämurdja Suur Tõll saab saja-aastaseks, võiks jäätiselaevale veel vahvlitorukestest korstnad külge panna ja spetsiaalne Suure Tõllu juubelijäätis olekski olemas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles