Pakosta: Tallinna koolijuhtide määramine teeb murelikuks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Toomas Huik

Tallinna koolidirektorite ametisse määramine ja linnavõimu viimaste päevade sõnavõtud näitavad Keskerakonna tugevnevat võitlust eestikeelse kooli vastu, ütles riigikogu liige Liisa Pakosta (IRL).

Tallinna linnavalitsus määras eelmisel nädalal ametisse neli uut koolidirektorit, kellest kaks on Keskerakonna liikmed, vahendas ERR uudised.

Liisa Pakosta sõnul on Eestis palju koolidirektoreid, kes on endised kehalise kasvatuse õpetajad ja kuuluvad mõnda erakonda, tuues näiteks Läänemere gümnaasiumi uue juhi Deniss Presnetsovi.

Kuigi mõlemad on positiivsed tunnused, ei saa antud nimetamiste üle rõõmustada, kuna pealinna gümnaasiumidirektoriteks on saanud inimesed, kelle hoiakud eestikeelse kooli vastu on sarnaselt Keskerakondliku linnavalitsusega selgelt eitavad, ütles Pakosta.

Ta märkis, et selline olukord teeb murelikuks, kuna seab ohtu koolides õppivate noorte tulevikuvõimalused ennast edukalt nii töises kui ka akadeemilises arengus teostada nii Eestis kui ka Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles