Tallinn Ülikooli suvekooli tullakse enim õppima eesti keelt ja kultuuri

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Margus Ansu.

Tallinna Ülikool rahvusvaheline suvekool Tallinn Summer School võõrustab 15. juulist 2. augustini 320 inimest viiekümnest riigist.

Suvekooli keskmes on loomingulisus, pakutakse kursuseid filmitegemisest loovkirjutamiseni, fotograafiast loomingulise psühhoteraapiani, erinevaid keelekursusi ning loomingulisi töötubasid. Suurim kursus on eesti keele ja kultuuri kursus, kus osaleb 72 inimest – õppetöö toimub kolmes algajate ja neljas edasijõudnute rühmas. 18 kursusel osaleja õpinguid toetab stipendiumiga Eesti Instituut ja 10 stipendiumi on välja pannud SA Archimedes.

Kursustel osalejate päritolumaad ja motivatsioon on erinevad. On väliseestlaste järeltulijaid, Eesti naaberriikide kodanikke, Eestis elavaid välismaalasi ning ka neid, kes mujal maailmas elades muudel põhjustel tunnevad eesti keele ja kultuuri vastu huvi. Kõige rohkem õppijaid on USA-st (8 inimest) ja Ungarist (7 inimest). Eksootilisemad maad on Hiina, Indoneesia, Usbekistan.

Kursuse pikkus on 3 nädalat, iga päev on kavas 3 tundi eesti keele ja kultuuri õppimist. Lisaks korraldatakse keeleõppijatele Eestit tutvustav kultuuriprogramm, mis sisaldab erinevaid ekskursioone (Tallinnas ja siinsetes muuseumides), väljasõite (Pärnusse, Haapsallu, Tartumaale ja Peipsi äärde) ning pärastlõunaseid seminare, filmiõhtuid, kohtumisi ja töötubasid.

Suvekooli tänavuseks aukülaliseks on Philip Gross, Eesti juurtega Suurbritannia silmapaistev luuletaja, T.S. Elioti luulepreemia võitja (2009), loovkirjutamise professor Glamorgani ülikoolist, kes juhendab suvekoolis loovkirjutamise kursust. 30. juulil kell 19 algab Tallinna Kirjanike Liidu musta laega saalis Philip Grossi, ansambel Resonabilise ja kunstnik Hannah Geara kontsert-etendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles