Nädalavahetusel laadale: kus ja mida hea hinnaga saada on?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillikuine kirbuturg Telliskivi loomelinnakus.
Aprillikuine kirbuturg Telliskivi loomelinnakus. Foto: Peeter Langovits.

Eeloleval nädalavahetusel on Tallinnas võimalik päris mitmes kohas laadakaupadesse sukelduda ja kauplemismelust osa saada.

Homme kell 11 avab uksed Kultuurikatla Aia laat. Tavalise toidulaada ning kirbuturu asemel on tulemas suur Kultuurikatla Aia laat, mille eesmärk on pakkuda laia tootevalikut, kaasates nii lastetooteid, puhast ja maitsvat toidukraami, kosmeetikat, koduaksessuaare ning ehteid.

Kultuurikatla Aia laada kohta Facebookist siit.

Lasnamäe turul toimub homme kell 10-18 Suvelaat, kus külastajad saavad osa erinevatest sooduspakkumistest ja meelelahutusprogrammist. Suvelaadale on oodatud kõik, kes peavad lugu värskest kaubavalikust ja laupäevasel päeval turult sisseostude tegemisest.

Kogupereürituse muudab meeleolukaks päevajuht Jaan Kirss oma meelelahutusprogrammiga kaasates tegevustesse ka turukülalisi.

Samuti on avatud igalaupäevane Telliskivi kirbuturg, mis on kahtlemata mõnus paik, kust leida häid vanu asju ja seda ka hea hinnaga.

Turult võib leida kõike - nipsasju, käsitööd, ehteid, raamatuid, riideid, nõusid, tehnikat jne. Lisaks on kohal Tagurpidi Lavka - nende letilt leiab kodumaist toidukraami (juur- ja puuviljad, seemned, mahlad, kuivained jne).

Kirbuturg on avatud kell 10-15. Minna tasub koos perega, sest tegevust leidub kõigile: kohvikud on avatud ja mänguväljak ootab lapsi.

Avatud on ka Nõmme kirbuturg. Tegu on kohaga,kus inimesed saavad kaubelda kasutatud asjadega või muu kraamiga, mis oma majapidamisest üle jäänud. Ilusate ilmadega toimub turg Von Glehni hoovis Pärnu mnt 326. Vihma ja külma ilma korral toimub Nõmme kirbuturg siseruumides - vanas kino Võit. Täpsem info turgude toimumisaegade kohta ilmub jooksvalt Facebooki seinale.

12.-13. juulil võtab Patarei merekindluse territooriumil taas tuurid sisse rahvusvaheline interdistsiplinaarne kunsti- ja muusikafestival Patarei Kultuuritolm. Juba neljandat korda toimuv festival on ellu kutsutud selleks, et kaardistada ümberkaudset loomingulist aktiivsust, tuua kokku inimesi, vahetada ideid ja tutvustada talente laiemale publikule. Kahe päeva jooksul esineb kuuel laval ja lavadevahelisel alal üle 200 kontsertartisti, DJ ja etenduskunstniku, viiakse läbi interaktiivseid töötubasid, püstitatakse installatsioone, toimub laat ja näidatakse temaatilisi filme. Täpsemalt loe siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles