Sotsid: lõpetagem vaidlused Tallinna valimissüsteemi ümber

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad erakondi üles lõpetama vaidlused Tallinna valimissüsteemi ümber, sest õiguslik vaakum ja linnavolikogu valimiste edasi lükkumine ei ole tallinlaste huvides.


«Paraku tundub, et Keskerakonna eesmärgiks just õiguslik segadus ongi. Igatahes venitas linnavalitsus Tallinna valimissüsteemi puudutavate viimaste Riigikogu seadusmuudatuste vaidlustamisega ligi poolteist kuud ja teeb seda alles nüüd, vaid neli kuud enne kohalikke valimisi,» ütles Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Ta selgitas, et linnavalitsuse homse ettepaneku peab veel kinnitama Tallinna volikogu. Seega jõuab linna hagi riigikohtusse heal juhul alles jaanipäevaks, pigem siiski veelgi hiljem. «Keskerakond teab aga väga hästi, et juba juuli keskpaigaks peavad kõik Tallinna valimissüsteemi puudutavad vaidlused olema saanud lahenduse. Vastasel juhul jätkub õiguslik vaidlus valimisprotseduuride ajal, mis võib tuua kaasa valimistulemuste vaidlustamise või valimiste edasi lükkamise,» lausus Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles